Ryžių ir obuolių apkepas

ricebake1

¾ puodelio Arborio ryžių;

3 ¾¬† puodelio pieno;

½ puodelio cukraus (geriausia paragaut, jeigu trūksta, įberti dar);

½ a.š. malto muskato riešuto;

1 a.š. vanilės esencijos;

½ a.š. malto cinamono;

3 kiaušinių tryniai;

žiupsnelis druskos,

1 didelis ar 2 du nedideli obuoliai (galima keisti uogomis, razinomis).

ricebake2

Ryžius kelias minutes pavirti vandenyje, vandenį nupilti, užpilti pienu, pasūdyti ir užvirti. Ugnį sumažinus toliau virti apie 25 minutes. Sudėti cukrų bei prieskonius, išmaišyti. Trynius trumpai paplakti ir maišant supilti į ryžius. Pavirti pastoviai maišant ant silpnos ugnies, kol įgaus pudingo išvaizdą. Riebalais išteptame inde sluoksniuoti ryžių pudingą bei plonai supjaustytus obuolius. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

Šaltinis: R.Koval „Jewish cooking, Jewish cooks“, 2001

ricebake3

13 comments on “Ryžių ir obuolių apkepasAdd yours →

  1. Ach, taip skaniai atrodo… Bet zodis ‘pudingas’ man geriausiu atveju asocijuojasi su lenkiskais miltukais popieriniam pakelyje is pardes:( Kokia ta pudingo konsistencija? va ir pagamink, kad mandra :/

  2. Ir či turėtum gauti panašią konsistenciją kaip kad iš pakiukų, tik su ryžiais, t.y., ryžiai neatskiri ir birūs ar sulipę,sunkiai pakabinami, bet tokia skystoka košė. Supylus trynius, užtenka dvi-tris minutes pakaitinti maišant ir bus gatava

  3. neturėjau Arborio ryžių, dėjau paprastus plikytus, bet vis tiek, apkepas gavosi tobulas 🙂 super, labai labai skanu!!!

  4. Gal dar galėtumėte parašyti savo kepimo formos išmatavimus, nes nelabai įsivaizduoju kokio didumo imti..:) iš anksto ačiū! 🙂

  5. Jau išbandžiau, toooooooks skanus, valgiau ir sunku buvo sustot! Irgi dėjau plikytus ryžius, bet tiko ir šie kuo puikiausiai 🙂 įrašau į favoritus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*