Greit pagaminamos, traškios, pikantiško skonio sūrio lazdelės. Puikus užkandis prie alaus.
180 g tarkuoto čederio sūrio;
50 g sviesto;
¾ puodelio miltų (1 puodelis – 237 ml);
½ a. druskos;
½ a.š. maltos paprikos;
žiupsnelis čili;
1 v.š. grietinėlės, pieno ar vandens.
Sudėti sūrį, miltus, minkštą sviestą, prieskonius ir druską į kombainą ir pora minučių minkyti, kol gausime stambius trupinius. Įpilti skystį ir dar kelias sekundes pasukti, kol susidarys vientisas tešlos gabalas. Jį plonai iškočioti ( kad neliptų prie kočėlo, uždengti maistine plėvele ir kepimo popieriumi). Supjaustyti plonomis lazdelėmis ir kepti 1800 temperatūroje apie 12-15 minučių arba kol pradės ruduoti.
Šaltinis: imafoodblog.com
Mmmmm, įtraukiam į sąrašą :))
atrodo tai laaaabai neblogai 😉
Super. Tik gaila neturiu kombaino.
Susigundziau :)))
Atrodo LABAI skaniai!
Indre, tai juk tešlą suminkyti ir rankomis galima 🙂
Ačiū 🙂 Indre, galima ir rankomis, tik tada sūrį reiks kuo smulkiau sutarkuoti. Su kombainu greičiau ir jis padaro tešlą vientisą, nelieka sūrio gabaliukų miltų masėje
Och, kaip sūriškai nuodėminga… mielai kokių 10tokių dabar sukramsnočiau:)
O su blenderiu galima sumalti ar ne?
Manau puikiai tiks
tik ka pasigaminau 🙂 tobulos lazdeles, ypac prie alaus 🙂
O taip, prie alaus jos ypač tinka 🙂 vyrui dėl to ir gaminau, nes vis bamba, kad tik saldžius sausainius sau kepu, o jam ko nors nesugebu
O kur kepti?
Orkaitėje
Sveiki, „plonai iškočioti ( kad neliptų prie kočėlo, uždengti maistine plėvele ir kepimo popieriumi“ – cia turima omeny, kocela taip apvynioti? 🙂 Aciu!!
Tešlą, kurią kočioji reikia uždengti plėvele, tada nereikia daug miltų ir nelimpa
Kaitk pasigaminau, tiesiog nuostabios lazdeles ir greitai paruosiamos. Minkiau rankomis ir labai puikiai ir nesunkiai gavosi. Tikrai pabandykit 😉