Čederio sūrio lazdelės

Greit pagaminamos, traškios, pikantiško skonio sūrio lazdelės. Puikus užkandis prie alaus.

Picture 1993

180 g tarkuoto čederio sūrio;

50 g sviesto;

¾ puodelio miltų (1 puodelis – 237 ml);

½ a. druskos;

½ a.š. maltos paprikos;

žiupsnelis čili;

1 v.š. grietinėlės, pieno ar vandens.

Sudėti sūrį, miltus, minkštą sviestą, prieskonius ir druską į kombainą ir pora minučių minkyti, kol gausime stambius trupinius. Įpilti skystį ir dar kelias sekundes pasukti, kol susidarys vientisas tešlos gabalas. Jį plonai iškočioti ( kad neliptų prie kočėlo, uždengti maistine plėvele ir kepimo popieriumi). Supjaustyti plonomis lazdelėmis ir kepti 1800 temperatūroje apie 12-15 minučių arba kol pradės ruduoti.

Šaltinis: imafoodblog.com

Picture 2017

19 comments on “Čederio sūrio lazdelėsAdd yours →

  1. Ačiū 🙂 Indre, galima ir rankomis, tik tada sūrį reiks kuo smulkiau sutarkuoti. Su kombainu greičiau ir jis padaro tešlą vientisą, nelieka sūrio gabaliukų miltų masėje

  2. O taip, prie alaus jos ypač tinka 🙂 vyrui dėl to ir gaminau, nes vis bamba, kad tik saldžius sausainius sau kepu, o jam ko nors nesugebu

  3. Atgalinis pranešimas: Čederio lazdelės
  4. Sveiki, „plonai iškočioti ( kad neliptų prie kočėlo, uždengti maistine plėvele ir kepimo popieriumi“ – cia turima omeny, kocela taip apvynioti? 🙂 Aciu!!

  5. Kaitk pasigaminau, tiesiog nuostabios lazdeles ir greitai paruosiamos. Minkiau rankomis ir labai puikiai ir nesunkiai gavosi. Tikrai pabandykit 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*