Žurnalą „Virtuvė. Nuo… Iki…“skaitau nuo pirmo numerio.¬† Kaskart paėmus naują numerį sužinau kažką naujo, o mano ir taip ilgas bandymų sąrašas dar pailgėja keliais punktais, nes čia pateikti receptai tiesiog prašosi būt išbandyti. O kur dar įvairūs konkursai? Nusprendžiau ir aš nors vienam sudalyvauti, aišku, nesėkmingai, bet svarbu juk dalyvaut. Tiesa? Morkos mano virtuvėje užima ypatingą vietą, nelabai be jų galiu apsieiti gamindama ir saldžius, ir ne patiekalus, o šis receptas pripažintas vasaros atradimu.
8 vištų kulšelės;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
3-4 v.š. aliejaus;
2 vidutinio dydžio raudoni svogūnai, plonai supjaustyti žiedeliais;
2 a.š. malto imbiero;
2 a.š malto cinamono;
1 a.š. maltų kmynų;
2 ½ ¬†puodelio šviežiai spaustų morkų sulčių; (tarkius galima sunaudoti išsikepant sklindžių, ar vieną iš morkų pyragų 1, 2)
1 ½ ¬†puodelio vištienos ar daržovių sultinio;
10-16 džiovintų abrikosų;
4 š. citrinos sulčių;
4 š. smulkiai supjaustytų šviežių kalendros lapelių.
Vištieną pabarstyti druska bei pipirais. Apkepti aliejuje iš visų pusių, kol pasidengs auksine plutele. Sudėti į troškinimo indą. Suberti ir nuplautus džiovintus abrikosus.
Toje pačioje keptuvėje pakepti svogūnus, kol jie suminkštės. Suberti imbierą, kmynus, cinamoną, maišant apie minutę pakepti. Supilti morkų sultis, sultinį ir vis maišant užvirinti. Užpilti ant vištos kulšelių bei abrikosų, indą uždengti ir dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.
Vištieną ir abrikosus perdėti į serviravimo indą, o padažą supylus į keptuvę kaitinti ant aukštesnės ugnies apie 5 minutes, kol sutirštės. Įpilti citrinos sulčių, pagardinti druska, pipirais ir užpilti ant kulšelių. Pabarstyti kalendros lapeliai.
Šaltinis: adaptuota pagal www.finecooking.com
Vertas demesio patiekaliukas. Labai graziai ir skaniai atrodo. Bus isbandytas 🙂
Atrodo įdomiai, reiks bandyti kada. O naujas dizainas labai mielas 🙂
Sveikinimai atsinaujinus! Kas cia vyksta – visos keicia garderoba, tarsi visai ne ruduo, o pavasaris uz lango!! 🙂
Sveikinu su įkurtuvėmis 🙂 Labai jaukūs ir šilti namučiai!
Naujasis dizainas tikrai labai jaukus ir siltas. Sveikinu atsinaujinus:)
Oo, koks dizainas! 🙂 Man ir senasis netrukdė, tačiau šitas mielas (tie kaspinėliai labai mergaitiškai atrodo). Matau, kad irgi persikėlei į WordPress, jei reikės kokios konsultacijos, gali klausti, bandysiu padėti. Pati neseniai didvyriškai išsikrausčiau, tai teko taikytis prie naujovių.
O šiaip tai norėjau pasisakyti, kad aš irgi džiaugiuosi dėl to žurnalo. Kadangi artimiausi būdavo tik „Geras skonis“ (bet ten jau aukštoji kulinarija, potyriai, kita) ir dar „virtuves paslaptys“ ir pan., kur vien receptai… P.S. tas konkursas kur dalyvavai spėju orkaitės buvo 🙂
Ačiū už sveikinimus.
Bri, jeigu reikės pagalbos, būtinai kreipsiuos, nes esu visai „žalia“. Dėl žurnalų. Buvo vienas tikrai geras ir įdomus „Gurmano gidas“, tik gaila, kad nebeleidžia, o aš jį buvau tik atradus. Visus kitus taip pat paskaitinėju, bet mano širdies neužkariavo kaip „virtuvė“ – spalvinga, intriguojanti ir kas kart vis kitokia
P.S. konkursas dėl sulčiaspaudės 🙂 „Patiekalai su sultimis“, dėl orkaitės net nebandžiau
Prisidėsiu prie pagyrimų išvaizdai – man labiausiai patiko, kad nematyta tokia, o kartu labai tinkama šeimininkei 🙂
Forelle, mieloji… aš „sirgau“ už Tave. Tikrai-tikrai… .
Tavo nauji namuciai – puikus, jaukus, silti 🙂 ziurint i juos net irgi uzsimaniau pasikeisti 🙂
Sita vistiena – mano sarase, paukstiena, morkos, vaisiai – tai ka gydytojas israse 🙂 O del zurnalo – dekoju nuosirdziai 🙂 Mes labai-labai stengiames, kad butume idomus 🙂 Jei turite
Ups… pabego mintis :))) jei turite kokiu nors klausimu, pasiulymu ir ideju zurnalui – mes labai visu laukiame 🙂
oj, kaip čia jauku 🙂 taip laukiau naujo įrašo, o štai ir puikus naujas receptas, ir naujas rūbelis. Super!!
O morkas mėgstam ir mes 🙂
Elžbieta, stengsiuos ir toliau sudalyvaut su kokiu receptuku, gal kada ir pasiseks. Nuo pat pirmo numerio vis sakydavau dalyvausiu, nes konkursai originalūs, prizai geri, bet kaip visada mėnesis prabėga nepastebimai.
Malonu, kad dar atrandat ir pas mane kažką, ką norisi išbandyti. Man atrodo, jus sunku nustebint.
Rūtuliuk, netikėta čia pertrauka buvo. Tai planuotos atostogos sode, tai neplanuotos – ligoninėje, o dabar jau mokslai ir darbai. Tikiuosi turėsiu laiko kada ir ką nors skanaus pagaminti.
Jeigu morkas mėgstat, rekomenduoju išbandyti šį receptą. Labai skanus saldus padažas ir dar skanesni abrikosai. Visiems padažo trūko, nors ir taip padvigubinau jo kiekį
Atsinaujinimai 🙂 Džiugu. (Tiesa, šiuo dizainu laikinai puikuojasi ir vienas iš mano mėgiamų užsienietiškų blog’ų)
Techninis klausimas. trumpinimą .lt pakeitei blogas.lt pagalba ar su visam issikraustei į nuosavą domeną?i
Išsikrausčiau. Seniai norėjau, bet nežinojau kaip, kur, o kai pasiūlė ir viską sutvakė, išlėkiau negalvodama. Aišku, yra tam tikrų nesklandumų, bet palaipsniui susitvarkys
Miela Forele, labai graziai pakeitet kailiuka:))
ir man tos morkos su vishtiena ir abrikosais yra mano ir mano vaiku vienas megstamiausiu dalyku…ash taip pradejau troskinti vishtiena, kai musu aukle papasakojo apie vienos Niujorko ponios recepta…kur ji darydavo prie vishtienos is morku, slyvu ir abrikosu karhsta mirshraine prie keptos vishtos…bet su morku sultimis dar smagiau bet ash kadangi neturiu sulciaspaudes tai darysi su morkom….
Rasote daug ir idomiai, aciu
Labas rytas 🙂 Prisidedu ir aš prie sveikinimų su nauju rūbu 🙂
tik man anas puslapis labiau patiko , nors čia gal pripratimo reikalas 🙂 kita vertus aš iš tų žmonių, kurie mano , kad ne rūbas apibūdina žmogų, o žmogus rūbą . O juk tai kas svarbiausia nepasikeitė o pasidarė dar geriau 🙂
Ačiū 🙂 Rūbus galima keisti labai dažnai. Čia dar ir nuo nuotaikos priklauso. Svarbiausias žingsnis – išėjimas iš blogas.lt sistemos. Tikiuosi, kad vis surasi kažką naujo ir skanaus, o aš rasiu laiko tam kažkam pagaminti
Labas rytas 🙂 lauksim lauksim 🙂 Šiandien žiauriai norisi mėsos 🙂 atėjau kaip sako mano bobutė „pasicekavint“ kokių maltinukų 🙂
beje jei apie patiekalą viršuj, tai jau tas cinamonas … mano skrandžiui jis kažko žiauriai nepatiko 🙂 bet pati višta gavosi super, tik kitą kartą „pamiršiu“ įdėt jau minėto cinamono 🙂
O man cinamonas kaip tik čia labiausiai tiko. Ir taip skaniai namai kvepėjo kepant 🙂
O kokio dydžio puodeliai čia imami? Dariau – gavosi skanu, tik jau padažo tai liko dar kelioms dienoms į priekį 🙂 Beje, nuo ko jis turėtų sutirštėti kaitinamas – man jis kaip buvo, taip liko skystas 🙁 Bet vistiek skanus
Puodelis – 237 ml. Verdant jis nugaruoja, tai labai sumažėja, o jeigu dar lieka perfaug, tuomet ant stirpios ugnies pakaičiama, jog suintensyvėtų garavimas ir liktų kuo mažiau, tuomet jis tampa tirštas, sodresnio skonio
Hmmm, na orkaitėje, uždarame inde, man beveik nenugaravo… NA bet kokiu atveju buvo labai skanu. Ačiū už idėją
Uždengtame inde troškinant, reikia perpus mus mažiau skysčių, jeigu indas gilesnis, statesnis, tai ir dar mažiau galima įpilti
„Dėl žurnalų. Buvo vienas tikrai geras ir įdomus “Gurmano gidas”, tik gaila, kad nebeleidžia, o aš jį buvau tik atradus.“
Gyvas gyvas tas zurnalas tik reciau leidziamas 🙂 o ir nauja puslapi pasileido http://www.gurmanogidas.lt/
Taip, aš jau žinau, kad rečiau leidžiamas. Tik gaila, jog paprastas žmogus negali jo užsisakyti į namus kaip seniau. O gal viskas pasikeitė?
Super! Palandžiojau svetainėje ir pasirodo vėl galima užsiprenumeruoti žurnalą į namus. Teliko sulaukti algų 🙂