Obuolių ir morkų pyragas


Rudeniškas pyragas, neapsisprendusiems ką geriau
išsikepus: obuolių ar morkų pyragą.Obuoliai „ištirpo“ suteikdami drėgnumą ir
saldumą (naudojau saldžius kriaušinius obuolius), morkų skonis nebuvo labai ryškus, bet jos suteikė pyragui spalvų.


1 puodelis (237 ml) rupių kvietinių miltų;

1 puodelis paprastų miltų;

2 a.š. kepimo miltelių;

1 ½ a.š. cinamono;

¾ a.š. muskato riešuto;

¾ a.š. maltų gvazdikėlių;

¾ puodelio
rudojo cukraus;

3 kiaušiniai;

½ puodelio aliejaus;

~0,5 kg morkų;

~0,5 kg obuolių.

Viename inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, prieskonius.
Morkas sutarkuoti smulkia burokine tarka, obuolius – stambia. Kiaušinius
išplakti su cukrumi, supilti aliejų ir dar kartą gerai išplakti. Supilti sausus
produktus ir išmaišyti. Sudėti tarkuotus obuolius bei morkas, atsargiai
pamaišyti. Sukrėsti į sviestu pateptą kepimo formą ir kepti įkaitintoje 1800
C orkaitėje 3-40 minučių.

Šaltinis: keyingredient.com


17 comments on “Obuolių ir morkų pyragasAdd yours →

  1. tikrai skaniai atrodo. Norėčiau paraginti tave gaminti ir vegetariškus- veganiškus patiekalus, nes taip smalsu žiūrėti ką gi pateiksi šiandien, bet kad pasigaminti tikrai negaliu, kadangi mitybos būdas neleidžia 🙁

  2. Vjusta, atsižvelgsiu į tavo prašymą ir jau artimiausiomis dienomis įdėsiu vieną tinkamą receptuką 🙂

  3. Rs, man kaip tik geltona spalva siejasi su rudeniu 🙂 o pavasaris su šviesiai žalia, tokia gaivia spalva.

    Vjusta, kiek suprantu tu pieno produktus vartoji, tik mėsos ir kiaušinių ne? Aš dabar kaip tik eksperimentuoju su vienu kiaušinių pakaitalu. Tik dar noriu pabandyti kokį įprastą pyragą su tuo pakeitimu, ar labai skonis, tekstūra pasikeičia.
    Man asmeniškai labai patinka šis pyragas, kuriame nėra jokių kiaušinių ir net pieno produktų:
    http://forelle.blogas.lt/234655/sveikuoliskas-pyragas.html

    Kiti saldumynai be kiaušinių:
    apelsininiai keksiukai (pas mane neiškilo, arba pamiršau kepimo miltelius, arba per daug džemo įdėjau, bet ita mergina kepė, sakė gražiai pakilo ir labai patiko)
    http://forelle.blogas.lt/457459/apelsininiai-keksiukai.html

    Indiškis varškės pyragėliai
    http://forelle.blogas.lt/244090/indiski-varskes-pyrageliai.html

    Samosai, galima įdarą daryti ir su daržovėmis, kepti ne tik aliejuje, bet ir rkaitėje
    http://forelle.blogas.lt/308112/mithe-samosa-arba-indiski-pyrageliai-su-vaisiais.html

    Labai gražiai atrodantis desertas – obuoliai krepšeliuose. Valgai kaip trapios tešlos pyragą su obuoliais, tinka ir ledai 🙂
    http://forelle.blogas.lt/423025/tesloje-ikepti-obuoliai.html

    O čia tokie riebesni saldumynai, nes kepti aliejuje
    http://forelle.blogas.lt/418930/bananu-spurgutes.html
    http://forelle.blogas.lt/377775/bananai-tesloje.html
    http://forelle.blogas.lt/464351/churros.html

    Su vegetariškais bloge sunkiau, mažai pateikta arba yra kiaušinių. Nors pati labai mėgstu, bet dažniausiai būna peitums greitai kas pagaminta ir nenufotogafuota. Bet labai patinka ryžiai su daržovėmis
    http://forelle.blogas.lt/235449/vegetariskas-plovas.html

    Grūdų maltinukai (vyras pirmą kartą valgydamas net neįtarė iš ko, nes buvau pridėjus vištienos prieskonių)
    http://forelle.blogas.lt/247002/grudu-blynai.html

    Moliūginiai virtinukai:
    http://forelle.blogas.lt/433226/moliuginiai-gnocchi.html

    O čia dar pora mėgstamiausių daržovių troškinių:
    http://forelle.blogas.lt/439669/ziediniu-kopustu-ir-bulviu-karis.html
    http://forelle.blogas.lt/447196/keturiu-darzoviu-troskinys.html

  4. Prašom, o ten daugiau grūdų maltinukai gaunasi, nei blynai, bet buvo kažkur taip pavadinta, tai ir aš parašiau. Jie labai lengvai pagaminami, tik reikia nepamiršt grūdus užsimerkt. Lauksiu atsiliepimų, jeigu ką išbandysi.
    Dar pamiršau paminėti sausainius. Tų irgi nemažai yra be kiaušinių
    http://forelle.blogas.lt/453148/riesutiniai-sausainiai-su-medumi.html
    http://forelle.blogas.lt/427292/migdoliniai-rageliai.html
    http://forelle.blogas.lt/420803/aviziniai-sausainiukai-su-kokosu-ir-riesutais.html
    http://forelle.blogas.lt/402568/sausainiai-su-sokoladu-ir-braskemis.html
    http://forelle.blogas.lt/374222/aviziniai-biskvitukai.html
    http://forelle.blogas.lt/227150/aviziniai-sausainiai.html

    Tik spėk gaminti 🙂

  5. Tarp šitų nuorodų radau keletą dar neaptiktų receptukų! Ypač sudomino sveikuoliškas pyragas ir panyras.

  6. Galima ir paprastais. Jeigu obuoliai labai sultingi, tai rekomenduočiau jų kiekį pamažinti, nes sultis išleis ir gausis tik košė

  7. O 0,5 kg obuolių – tai jau sutarkuotų ar ne? Ir jei naudoji morkas ir sulčiaspaudės, kiek tada jų dėti, nes be sulčių jo sveria gerokai lengviau? Bandžiau, ir nžn ar nepavyko, ar jis toks turi būti – pagal foto matosi, kad kaip ir pyragas gautis turi, o man gavosi daugiau obuolių-morkų apkepas, labai šlapias, tik kad žalios tešlos skonio nėr…. Man pasirodė, kad reiktų dėti mažiau obuolių.

  8. Kepant ėmiau apie 0,5 kg tiek morkų, tiek obuolių, bet netarkuotų. Ar šlapias bus ar ne, labai priklauso nuo obuolių ir morkų sultingumo. Išspaustų morkų imčiau mažiau, negu, kad parašyta, nes kitaip, labai didelis kiekis gausis ir gali pyrage vyrauti. Be to, čia morkos tarkuojamos smulkia burokie tarka, todėl sulčių išleidžia mažiau, viskas būna tik iš obuolių

  9. Sveika, Forelle, Norėjau paklaust jūsų nuomonės: KAip manot, ar išeitų šis pyragas viską maišant rankiniu būdu? Nes sėdžiu dabar Švedijoje bendrabutyje ir mikserio čia su žiburiu nerasi…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*