Grietinėlės vafliai

Savaitgalio pusryčių tradicija – blynai arba vafliai. Paskutinius savaitgalius karaliauja ši puikaus skonio traškūs vafliukai, apšlakstyti šviežiu medumi. Aišku, jog skaniausi ką tik iškepti, bet jeigu kepate daugiau nei spėjate suvalgyti, iškepus nedėkite vienas ant kito, nes sudrėks ir praras traškumą, geriau atvėsinti ant grotelių.

240 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

2-4 v.š. cukraus;

1 a.š. vanilinio cukraus;

2 kiaušiniai;

280-320 ml grietinėlės (kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio).

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Atskirti trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų, trynius išplakti  kartu su cukrumi bei grietinėle. Į trynių ir grietinėlės plakinį įmaišyti miltus ir išplaktus baltymus. Kepti vaflinėje.

Šaltinis: „Purnell‘s complete cookery“

7 comments on “Grietinėlės vafliaiAdd yours →

  1. Kaip aš noriu vaflinės :]] tavo įrašai skatina norėti ne tik gaminti, bet ir pirkti buitinę techniką, kurios man turbūt reiktų labai labai pirmas dvi savaites 🙂

  2. Buitinės technikos niekada nebūna per daug 🙂 Man jau irgi reiktų naujos vaflinės, šią dukrytė buvo numetus pora kartų, tai dabar tenka vaflius apversti, kad iškeptų tolygiai 🙂
    shiny, naudojau 36 proc., plakamąją grietinėlę. Manau puikiai pavyktų ir su liesesne, bet kaip žinom, riebalai suteikia traškumo, užtat naudojant plakamąją papildomai nededamas nei sviestas, nei aliejus.

  3. Ineta, būtinai reikia vaflių išsikepti, jeigu gavai tokią dovaną.
    Vilma, tinka ir širdelių forma, maniškė kadangi ant viryklės naudojama, tai renkuosi greitesnį ir papastesnį variantą – elektrinę keptuvą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*