Gan intensyvaus sūrio skonio pyragas. Nemėgstantys „Džiugo“, gali jį pakeisti, kad ir fermentiniu sūriu. Labai tinka valgyti su pomidorais ar pomidoriniu padažu, aš savąjį paruošiau pagal Indrės receptą, tik vietoj pastos panaudojau smulkintus konservuotus pomidorus.
1 vidutinio dydžio (650-700 g) žiedinis kopūstas;
1 didelis raudonas svogūnas;
5 v.š. alyvuogių aliejaus;
1/2 a.š. smulkinto šviežio rozmarino;
10 vidutinio dydžio arba 8 dideli kiaušiniai;
Saujelė smulkintų šviežių bazilikų (dėjau ½ a.š. džiovinto);
1 ½ puodelio miltų;
2 1/2 a.š. kepimo miltelių;
1/2 a.š. ciberžolės;
200 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (naudojau Džiugą, galima dalį pakeisti fermentiniu);
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį;
sviesto, kepimo indo ištepimui;
keli šaukštai sezamo sėklų.
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Žiedinį kopūstą sulaužyti nedideliais žiedynėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nuvarvinti ir leisti atvėsti. Svogūną nulupti, perpjauti pusiau ir atpjauti kelias riekeles, kurias atidėti į šalį. Likusį svogūną smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų sudėti svogūną pakepti kelias minutės, kol pradės minkštėti, suberti rozmariną ir maišant dar kelias sekundes pakepti. Atvėsinti.
Kiaušinius išplakti, sudėti svogūnus ir vėl gerai išplakti. Įmaišyti baziliką. Suberti miltus sumaišytus su tarkuotu sūriu, kepimo milteliais, druska, pipirais ir gerai išmaišyti. Įmaišyti žiedinį kopūstą, stengiantis kad visi griežinėliai apsiveltų tešla.
Kepimo popieriumi ištiesti 24 cm. skersmens kepimo indą numamais šonais, patepti sviestu ir formos šonus apibarstyti sezamo sėklomis. Į paruoštą formą supilti tešlą. Ant viršaus išdėlioti svogūnų žiedus. Kepti apie 45 – 60 minučių 180 0C temperatūros orkaitėje.
Šaltinis: Smitten kitchen
Kadangi kalafiorus labai mėgstu gryžusi į orkaitės režimą gaminsiu būtinai 🙂
Būtinai išbandyk, tik siūlyčiau dalį Džiugo keisti fermentiniu sūriu, kad nebūtų toks intenyvus skonis ir dar manau labai tiktų įpjaustyti džiovintų saulėjėje pomidorų
Atrodo gardžiai! Aš kaip tik pietų laukiu, tai skrandis gailiai gurktelėjo iš liūdesio, kad šis patiekalas ekrane, o ne ant lėkštės. 🙂
Vakar mielai būčiau pusę pyragėlio atsiuntus, o šiandien, gaila, bet nebėra 🙁 Turbūt teks keptis pačiai grįžus namo
Tai gal galime tartis, kad atsiųstum blogo įrašų anonsą? 😀 Iš anksto rezervuočiau gabaliuką, nes paskui šaukštai po pietų. 😀
Su įrašais aš esu neprognozuojama 🙂 kartais tik pagaminu ir įdedu, kartais įrašas tik kitą dieną atsiranda ar net po kelių mėnesių. Net suplanuot kad šiandien gaminsiu tą, rytoj aną, niekaip nepavyksta, tai anonsų jokių ir neskelbiu
Ech… 🙂 Nors su įrašais pas mane tas pats – turiu kelis net kelių metų senumo ir niekaip rankos neprieina išversti recepto ir įdėti į puslapį. O ką valgysiu vakarienei iki šiol nežinau. 🙂
Sis pyragas labai skanus, kepiau ir visis ragavome, nusivylusiu nebuvvvvvo.
Pyragas tikrai skanus, tik dar prie jo norėtųsi kažkokio padažo. Niekaip neišmąstau kas tiktų ?
Aš dariau pomidorinį, man jis labiausiai čia tiko. Pakepinau smulkintą česnaką su čili pipiriukais, supyliau trintus pomidorus, paviriau apie 10-15 minučių, pagardinau druska, pipirais ir padažas gatavas.
Pritariu, toks tikrai tiktų. Reiks kartot 😀