Vyšnių pyragas su cinamono gaidele

Paprastas, labai skanus, trapus pyragas su sultingomis vyšniomis. Gal kiek mažokas, jeigu ruošiatės¬† vaišinti svečius, bet trims ar keturiems- pats tas.

140 g 405D tipo miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

Žiupsnelis druskos;

½ a.š. cinamono;

50 g nerafinuoto cukraus (tiks ir paprastas)

1 kiaušinis;

85 g sviesto, ištirpinto;

350 g sultingų vyšnių;

Trupiniams:

25 g miltų;

¾ a.š. cinamono;

25 g nerafinuoto cukraus;

25 g sviesto, šalto.

Pirmiausia paruošti trupinius. Miltus sumaišyti su cukrumi ir cinamonu, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol gausis trupiniai ir neliks sausų miltų. Padėti šaltai.

Sviestą išplakti su cukrumi bei kiaušiniu, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska bei cinamonu. Greit išmaišyti ir sukrėsti į 20 cm skersmens, riebalais pateptą formą. Ant viršaus sudėti vyšnias be kauliukų, jas lengvai įspausti į tešlą. Apibarstyti paruoštais trupiniais ir kepti 1800 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.

Šaltinis: bbcgoodfood.com

4 comments on “Vyšnių pyragas su cinamono gaideleAdd yours →

  1. Oi, Forelle, išduok man paslaptį, kaip tu viską suspėji.. pasinaudoti visais sezonais ir tiek gėrybių prikept. Tikras skanumynas.
    O vyšnių aš šiemet dar nė neragavau, et. 🙂

  2. Nieko aš nespėju, arba kepu pyragus, arba dirbu. Kaip matai, kepu, vadinasi jokie darbai nepadaryti, teks aukot kelias naktis ir dirbt dirbt, nes jau greit termino pabaiga artėja.
    Vyšnias aš tik vakar ir paragavau, nusipirkau puskilį, dalį suvalgiau, o likusias į pyragą. Ar dar ką iš jų gaminsiu, pirksiu, jau ir neaišku. Ech, reikia greičiau straipsnius parašyt, nes sode jau šilauogės laukia, tiek receptų su jomis nusižiūrėta, kad ir vasaros gali neužtekt

  3. Kaip aš svajojau apie tokį pyragą savaitgalį ir kaip jau laukiau jo kepimo!!!! Bet netikėtai atsirado namie tortas, tad teko savo planus atidėti.. O vyšnios ant medžio džiūsta.. 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*