Skanūs pietūs per dvidešimt minučių? Pasirodo tikrai įmanoma, dešimt minučių paruošimas ir tiek pat laiko kepimas, o kol kepa belieka pasiruošt salotų.
2 vištos krūtinėlės be odelės;
1 smulkinta česnako skiltelė;
2 v.š. pomidorų pastos;
4 riekelės rūkytos šoninės (geriau liesesnės);
Sauja bazilikų lapelių;
Aliejaus;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Vištienos krūtinėlę perpjauti pusiau, pamušti, kad gautųsi vienodo storio platus gabalas (mušti plokščiu muštuku). Pasūdyti, pabarstyti pipirais. Česnakus sumaišyti su pomidorų pasta ir aptepti krūtinėlių vieną pusę. Uždėti plonas šoninės juosteles, ¬†bazilikų lapelius ir susukti nuo plačios pusės. Supjaustyti vienodo storio gabalėliais, sumauti ant iešmelių ir kepti po griliu apie 10 minučių (nepamiršt apversti).
Šaltinis: „Practical cookery: quick&easy“, 2002
Atrodo nuostabiai skaniai!
O kur blynas?????
Ligita, ačiū. Nors nuotrauka labai prasta, dabar turiu padėjėją, taip, kad nieko gero nebus 🙂
Di, blynas seniai pilvuose 😀 o jeigu rimtai, tai jau senas receptas:
http://forellesreceptai.lt/orkaiteje-keptas-blynas
Padažui pakaitinau kelias minutes mėlynes su keliais šaukštais vandens, ruduoju cukrumi ir cinamonu. Paprasta ir skanu, labai dažnai kepam