Vištienos šašlykai

Sekmadienį „atidarėm“ lauko kepsnių sezoną – kepėm vištienos šašlykus. Receptas nuostabus, atrastas dar pernai ir sulaukęs visų valgytojų pagyrų. Nemeluodama pasakysiu, jog tai patys skaniausi mano valgyti šašlykai. Vištiena kvapni, sultinga ir tirpstanti burnoje.

¾ puodelio augalinio aliejaus;

1/3 puodelio medaus;

1/3 puodelio sojos padažo;

¾ a.š. maltų juodųjų pipirų;

8 vištos krūtinėlės be odos, supjaustytos stambiais gabaliukais;

2 česnako skiltelės;

5 svogūnai, supjaustyti stambiais gabalais;

2 raudonos paprikos, taip pat supjaustytos stambiai;

Dideliame inde išmaišyti aliejų, medų, sojų padažą ir pipirus. Dalį marinato atidėti patepimams kepant (nebūtina, galima ir nepilti). Sudėti vištieną, smulkintą česnaką, svogūnus, paprikas ir marinuoti šaltai apie dvylika valandų.

Ištraukus iš marinato verti vištieną, bei daržoves ant iešmo ir kepti virš žarijų, karts nuo karto palaistant atidėtu marinatu.

Šaltinis: allrecipes.com

23 comments on “Vištienos šašlykaiAdd yours →

  1. O paprika nesudega kol iškepa šašlykai? 🙂
    Net seilė varva bežiūrint i nuotrauką 🙂 Penktadienį gerą orą žada, tad jaučiu daugelis išbandysim šį receptuką 🙂

  2. Turiu problemele – niekaip negaliu atsisakyti tavo seno blogo blogas.lt sistemoje prenumeratos 🙁 dabar man siuncia visus naujus blogas.lt nariu pranesimus :/ gal kartais teko susidurti su tokia poblema?

  3. M, jeigu nevalgai, gali jų nedėti, bet jie marinuodamiesi išleidžia sultis ir suteikia vištienai savo kvapo, skonio. Gali marinuoti su jais, bet jų nevalgyti, neįdėjus, bus skanu, bet kitaip. Pakeisk, tuo ką mėgsti.

    Irma, paprika nesudega, tik krašteliai apsvyla, jeigu didesniais gabalėliais supjaustai, nes vištiena kepa gana trumpai.

    Aguonele, lauksiu atsiliepimų.

    Indre, tikrai nesusidūrus su tokia problema. Buvau aš irgi užsiprenumeravus, stebėjimui, bet panaikinus blogą, visai nieko nesiunčia. O tai unscribe neveikia? Juk atsisakius, turi nesiųsti

  4. Mes šašlykų sezoną atidarėm prieš 2 savaites. 🙂 Mano mėgstamiausias marinatas irgi su medumi, jis kažką stebuklingo mėsai padaro. Ir apskrudusi paprika man netgi labai patinka.
    Kadangi kepsnių sezonas prasideda, receptas bus išbandytas!

  5. Neveikia – kai paspaudziu blogo sekimo nustatymus meta: Atsiprašome…

    Mums nepavyko apdoroti jūsų užklausos. Bandykite dar kartą arba sugrįžkite šiek tiek vėliau. 🙁 o aisku bloggeris pats nieko neatraso, ju forumas veiksmingumu nepasizymi…

  6. Vilma, jūs labai ankstyvi, mums visad šalti orai pasitaikydavo, bet dabar tikiuosi dažniau išsikept šašlykų 🙂 tik nežinau ar noriu naują receptą bandyt, kaip tu ir sakai, medus daro stebuklus, o dar su paprika, tai išvis skanumėlis. Vyrui tik vis atrodo, kad lyg kažko trūksta, vakar sako:- jau žinau, reikai ananaso. Tai kitą kartą galės sau ir su ananasu pasikept 🙂

    Indre, man labai nemalonu, kad taip dėl manęs atsitiko 🙁 neįsivaizduoju net ką ir daryti, aš pati su jais nesutvarkydavau, pagalbos nesulaukdavau, užtat ir pabėgau.

  7. Parašiau į info blogas.lt – cia juk ju problema turetu butui, kad vietoj nebeegzistuojancio tinklalapio man siuncia visu likusiu irasus. Kolkas ner ziniu. Jei nesulauksiu iki kitos savaites reikes kazka mastyt – arba perkelt bloga arba nezinau…

  8. o kiek apytiksliai kilogramais galėtų būti tos 8 krūtinėlės? nes šašlykus darau iš kitų vištienos dalių, ne krūtinėlių 🙂

  9. Pritariu visiems, kad saslykai gaunasi fantastiski! Darzoves irgi labai skanios. Man skaniausi is blauzdeliu mesos, is krutineles irgi neblogai, bet ne taip gerai 🙂 Aciu:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*