Gal dėl niūraus oro ir tamsos, visiškai aptingau, bet valgyt vis tiek norisi, tai tenka sugalvot kažką paprasto, skanaus, greitai pagaminamo ir tinkamo vaikui. Šis kepsnys atitinka visus reikalavimus: vakare viską sumaišau, pamarinuoju per naktį, kitą dieną telieka apvirti makaronus, įmaišyti ir kepti. Nereikia virti nei bulvių, nei makaronų ar ryžių, tik paruošti salotas.
500 g maltos vištienos (naudoju krūtinėlę);
40-50 g ryžių makaronų;
½ puodelio avižinių dribsnių;
1 kiaušinis;
1 morka, sutarkuota;
1 svogūnas, susmulkintas;
¼ puodelio pomidorų pastos;
1 česnako skiltelė, susmulkinta;
1 v.š. medaus ar rudojo cukraus;
1 a.š. džiovintos paprikos;
1 a.š. džiovintų prieskoninių žalumynų mišinio (gelsvės, petražolės ir pan., galima naudoti ir savo mėgstamus prieskonius, mėgstantys aštriai – čili pipiriukų);
¼ a.š. džiovintų čiobrelių;
Juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.
Ryžių makaronus trumpai apvirti, visus likusius ingredientus gerai sumaišyti, vėliausiai sudėti makaronus. Masę sukrėsti į aliejumi į aliejumi pateptą formą, uždengti folija ir kepti 180 0C temperatūroje 60 minučių, tada foliją nuimti ir kepti dar 15 minučių.
Šaltinis: adaptuota pagal Healthful pursuit
Atrodo puikiai, taip ir norisi gabalėlio pietums.
Jau nebėra nei trečiojo kepinio, mielai būčiau pavaišinus 🙂 Teks kept pačiai
O beje kokie čia ryžių makaronai naudojami? Udon tipo ar tie ploni „stikliniai“?
Naudojau plačius makaronus, tokius ir teturėjau ir jie man labiausiai patinka.
O ką duoda šiam kepiniui avižiniai dribsniai?
Avižinius dribsnius ar batoną deda purumui suteikti, kad sugertų skysčius, aišku ir švelnesnis skonis būna. Aš dažnai juo dedu į maltinukus, todėl ir čia bėriau