300 g vištienos krūtinėles be odos;
1 baltymas;
½ puodelio kukurūzų krakmolo;
druskos, juodųjų pipirų.
1 raudonoji paprika;
1 vidutinė morka;
1 nedidelis svogūnas;
1 konservuotų smulkintų ananasų skardinė;
Padažui:
½ puodelio acto;
1/3 puodelio cukraus;
¾ puodelio apelsinų sulčių;
¾ puodelio ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
¾ puodelio pomidorų padažo ar kečiupo;
2 š. kukurūzų krakmolo.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, merkti į paplaktą
kiaušinio baltymą, apvolioti krakmolo, druskos ir juodųjų pipirų mišinyje ir
apkepti aliejuje, kol įgis auksinį atspalvį.Išimti ant popierinio rankšluosčio,
kad sugertų riebalus.
Svogūną, papriką supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka Nedideliame
aliejaus kiekyje apkepti svogūnus su morkomis, kol suminkštės, tada suberti
papriką ir dar truputį pakepti.
Padažui skirtus produktus (išskyrus truputį sulčių ir krakmolą) sumaišyti ir
užvirinti, tada apie 10 min pavirti, sudėti ananasus, daržoves, vištieną,
užpilti krakmolą, išleistą sultyse, ir pakaitinti kol sutirštės.
Niam niam labai skaniai atrodo, visada buvo idomu suzinoti, kaip kinieciu restoranuose jie ta vistiena padaro saldziarukscia…. 😉 kazkaip dar ir su medum galima…
Aciu uz recepta.
Aš irgi išbandau įvairius receptus, norėdama tą skonį išgaut. Kitą kartą bandysim ir su medum, daug receptų prisirinkau, bet šįkartą gaminau kas buvo virtuvėje, kad nereiktų lėkti į parduotuvę
Labai geras skonis.
O su medum labiausiai tinka kalakutiena..medus,imbieras…)
Aš daug kur vištieną kalakutiena keičiu. Šitam patiekale taip pat.
O su medum tinka imbieras arba česnakas. Tada pradžioje valgant jaučiamas saldumas, o vėliau atsiranda toks deginantis aštrumas
jau kaip mėgstu saldžiarūgščius patiekalus.. niam! o dar kadangi valgau tik paukštieną, o ir šiaip labai išranki esu, taip kad daugelis patiekalų, gaila, bet ne man. O čia.. nagi tobulas 🙂 Bandysim.
Patiekalas nuotraukoje atrodo laaaabai gardžiai 🙂 Vienintelis klausimas – kokio dydžio puodelis turėtų būti naudojamas recepte nurodytiems ingredientams matuoti?
1 puodelis apie 237 ml
Ar tikrai reikia tiek daug acto? Cia tikriausiai suklysta netyčia..
Tikrai tiek reikia. Jeigu bijai, gali kiekį sumažinti, įpilti daugiau sulčių. Skonis visiškai pasikeičia padažui pavirus, acto nesijaučia
o bulviu krskmolas tinka?
taip
o kam ta 1/2 puodelio krakmolo nurodyta po baltymo naudojama? gal vistiena jame apvoliot..? ar miltuose?
Taip, ačiū už pastebėjimą, tikrai, vietoj krakmolo parašius miltų.
aciu, kad taip greit sureaguojat i klausimus 🙂 parasysiu kaip pavyko 😉
Kai šalia kompo, tai greit ir sureaguoju 🙂 Parašykit ar pavyko ar ne, bet nuomonių yra įvairių, vieni dažnai gamina, o kitiems kažkas nepatiko.
tai vat ir nuomone 🙂 maziau acto pilsiu kita karta, o siaip viskas puiku 😉 aciu uz recepta ir pagalba 🙂
Nėr už ką 😉 O kečiupą naudojot ar pomidorų padažą? Nes dabar dingtelėjo, kad kečiupas tai jau su actu, tai reiktų kaip ir mažiau acto pilti. Pati visada pomidorų padažą naudoju ir vyno actą
ačiū už puikius receptus, ką tik pasigaminau šį patiekalą, labai skanu.mmmm
O kokio vyno acta nsudojate? Ar galima ryziu acta naudoti?
Mėgstu šios firmos http://www.ponti.com actus. Gal ir brangiau, bet skonis nesulyginamas su perkamais prekybos centruose. Aš ryžių acto nelabai mėgstu, o gal gero neatradau, todėl man su juo nepatiktų