Vištiena saldžiarūgščiame padaže


300 g vištienos krūtinėles be odos;
1 baltymas;
½ puodelio kukurūzų krakmolo;
druskos, juodųjų pipirų.
1 raudonoji paprika;
1 vidutinė morka;
1 nedidelis svogūnas;
1 konservuotų smulkintų ananasų skardinė;

Padažui:
½ puodelio acto;
1/3 puodelio cukraus;
¾ puodelio apelsinų sulčių;
¾ puodelio ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
¾ puodelio pomidorų padažo ar kečiupo;
2 š. kukurūzų krakmolo.

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, merkti į paplaktą
kiaušinio baltymą, apvolioti krakmolo, druskos ir juodųjų pipirų mišinyje ir
apkepti aliejuje, kol įgis auksinį atspalvį.Išimti ant popierinio rankšluosčio,
kad sugertų riebalus.

Svogūną, papriką supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka Nedideliame
aliejaus kiekyje apkepti svogūnus su morkomis, kol suminkštės, tada suberti
papriką ir dar truputį pakepti.

Padažui skirtus produktus (išskyrus truputį sulčių ir krakmolą) sumaišyti ir
užvirinti, tada apie 10 min pavirti, sudėti ananasus, daržoves, vištieną,
užpilti krakmolą, išleistą sultyse, ir pakaitinti kol sutirštės.


20 comments on “Vištiena saldžiarūgščiame padažeAdd yours →

  1. Niam niam labai skaniai atrodo, visada buvo idomu suzinoti, kaip kinieciu restoranuose jie ta vistiena padaro saldziarukscia…. 😉 kazkaip dar ir su medum galima…

    Aciu uz recepta.

  2. Aš irgi išbandau įvairius receptus, norėdama tą skonį išgaut. Kitą kartą bandysim ir su medum, daug receptų prisirinkau, bet šįkartą gaminau kas buvo virtuvėje, kad nereiktų lėkti į parduotuvę

  3. Aš daug kur vištieną kalakutiena keičiu. Šitam patiekale taip pat.
    O su medum tinka imbieras arba česnakas. Tada pradžioje valgant jaučiamas saldumas, o vėliau atsiranda toks deginantis aštrumas

  4. jau kaip mėgstu saldžiarūgščius patiekalus.. niam! o dar kadangi valgau tik paukštieną, o ir šiaip labai išranki esu, taip kad daugelis patiekalų, gaila, bet ne man. O čia.. nagi tobulas 🙂 Bandysim.

  5. Patiekalas nuotraukoje atrodo laaaabai gardžiai 🙂 Vienintelis klausimas – kokio dydžio puodelis turėtų būti naudojamas recepte nurodytiems ingredientams matuoti?

  6. Tikrai tiek reikia. Jeigu bijai, gali kiekį sumažinti, įpilti daugiau sulčių. Skonis visiškai pasikeičia padažui pavirus, acto nesijaučia

    1. Kai šalia kompo, tai greit ir sureaguoju 🙂 Parašykit ar pavyko ar ne, bet nuomonių yra įvairių, vieni dažnai gamina, o kitiems kažkas nepatiko.

    1. Nėr už ką 😉 O kečiupą naudojot ar pomidorų padažą? Nes dabar dingtelėjo, kad kečiupas tai jau su actu, tai reiktų kaip ir mažiau acto pilti. Pati visada pomidorų padažą naudoju ir vyno actą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*