Vištiena keptų paprikų padaže

Dar reikėtų prie pavadinimo pridėti, kad ir pomidorų padaže, dėl kurių ir vėl turėjau išklausyt burbėjimus, nes, pasak maniškį, dedu jų visur. Nors čia labiausiai dominavo saldus paprikų skonis ir vis išlendantis čili pipiriukų aštrumas.

3 raudonos paprikos;

1 v.š. pomidorų pastos;

1.5 kg vištienos gabaliukais (gali būti visas višta supjaustyta į mažesnius gabaliukus);

1 v.š. rūkytos arba paprastos paprikos miltelių;

½ a.š. druskos;

2 v.š. aliejaus;

1 svogūnas, susmulkintas;

2 česnako skiltelės, susmulkintos;

90 g pancetta;

½ a.š. čili dribsnių;

2 puodeliai pomidorų, supjaustytų nedideliais kubeliais (dalį šviežių pakeičiau konservuotais);

3 v.š. petražolių;

Juodųjų pipirų pagal skonį.

Paprikas nuplauti, nusausinti ir pakišti 10-15 minučių po griliu, nepamiršt pavartyti. Apkeptas paprikas ištraukti, atvėsinti, nulupti odelę, pašalinti sėklas ir supjaustyti gabaliukais. Sutrinti su pomidorų pasta iki vientisos tyrės.

Vištos gabaliukus įtrinti paprikos milteliais bei druska. Apkepti aliejuje, kol apskrus. Sudėti į puodą. Likusiame aliejuje apkepti svogūnus su česnakais, kol pradės minkštėti, suberti pancetta, čili dribsnius ir pora minučių pakepti. Viską supilti ant vištienos. Taip pat sudėti pomidorus, užpilti paprikų tyre, pagardinti pipirais. Užvirti ir uždengus troškinti 30 minučių. Išėmus pabarstyti smulkintais petražolių lapeliais.

Šaltinis: „Canadian Living“ 2010 September

4 comments on “Vištiena keptų paprikų padažeAdd yours →

  1. Čili dribsnių net nežiūrėjus parduotuvėse, kaip atrodo gali pasižiūrėt suvedus „chilli flakes“, aš juos pasidariau pati susmulkinus džiovintus pipiriukus

  2. Į salotas pomidorai tinka, bet va troškinti ar kepti jam yra košmaras, o man skanėstas. Jeigu koks receptas užkliūna, tai būtinai su pomidorais ar pomidorų pasta. Jis vis bamba ir bamba, o aš vistiek juos kišu 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*