Valentino dieną ir įprastą patiekalą galima pateikti neįprastai.
Tešlai:
2 puodeliai miltų;
1 kiaušinis;
1/3 puodelio vandens;
Žiupsnelis druskos.
Įdarui:
100-150 g sausos varškės ar tarkuoto varškės sūrio;
2-3 v.š. cukraus;
1 kiaušinio trynys;
1 a.š. vanilinio cukraus.
Uogų padažui;
1 puodelis mėlynių (tinka ir šviežios, ir šaldytos);
2-3 v.š. cukraus;
½ a.š. malto cinamono;
2 v.š. vandens.
Grietinės padažui:
¾ puodelio grietinės;
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį).
Tešlai visus produktus gerai sumaišome, paminkome, kad gautume kietoką tešlą ir uždengę paliekame pusvalandžiui. Įdarui visus produktus gerai išmaišome. Tešlą plonai kočiojame, spaudžiame norimas formas, dedame įdaro ir užspaudžiame kraštus šakute. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį, virtinukams iškilus dar pora ar kelias minutes pavirti (priklauso nuo dydžio ir tešlos storio). Išgriebti ir dėti į lėkštes su padažu.
Grietinės padažui visus produktus išsukti. Uogų padažui visus produktus sudėti į puodą ir kelias minutes pavirti, viską pertrinti per sietelį. Jeigu norisi tirštesnio padažo galima arba ilgiau pavirti arba įdėti truputį krakmolo išmaišyto šaltame vandenyje ir dar truputį pakaitinti.
Dar karštus virtinukus galima pabarstyti ruduoju cukrumi, kas suteiks lengvą karamelinį skonį.
Kaip miela 🙂
Vau, kokia nuostabi idėja. Ir virtinukai, ir su padažu labai gražiai sužaista. Super!
Labai maža porcija 🙂 Bet kaip supratau čia tetis, mama ir dukrytė. Darykit išvadas…
Porcija dukrytės, o iššifravai teisingai, taip kaip ir mažoji sakė 😉
Paprasta, bet kaaaip miela 😉
Žavu 🙂
Nuostabu! 🙂