Šiandien – jau seniai bekeptos spurgos, kurias gali pasigaminti ir tie, kurių orkaitė neveikia 🙂 Receptas paprastas, greit paruošiama ir skanu. Man labiausia patinka daryti mažytės spurgutės ir aliejaus mažiau reikia pilti, ir greičiau iškepa. Beje, kad aliejaus neprisigertų, kepant įmesti žalios bulvės puselę.
400 g varškės;
3-4 kiaušiniai;
7-8 š. miltų;
4-6 š. cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių (gerai išeina ir be jų, nes pamiršau įdėti);
vanilinio cukraus.
Visus ingredientus sumaišome, formuojame rutuliukus ir kepame įkaitintame aliejuje.
Labai skanu ,mes su seserim daremtrijurusiu spurgas bet sios skaniausios ;P
Taip pat galit pabandyti:
Ingredientai:
0,5 kg varskes
0,5 stiklines cukraus
3 kiausiniu
2 sauksteliu kepimo milteliu
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklines grietines
3 stikliniu miltu
0,5 l aliejaus
Keli ziupsneliai cukraus pudros
Zupsnelio druskos
Kiausinius isplakame maisytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusi cukru istriname su varske. Viska gerai ismaisome, idedame grietines ir vel maisome. Miltus sumaisomi su kepimo milteliais,idedame druskos ,suberiame i bendra mase ir minkome. Is teslos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikisko riesuto dydzio spurgas. Neformuokite dideliu spirgu, nes viduje bus neiskepusi varske. Ikaitiname alieju, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol graziai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iskeptu varske. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apacios. Isgriebti. Iskepusias spurgas atvesinti ir apibarstome cukraus pudra
skanios spurgos nem
As tai kai formuoju spurgyte viduryje su pirstu palieku skylute, tokios kaip barankeles gaunasi, bet kai issipucia skilutes nebesimato ir garantuotai viduriukas iskepes buna.
Dariau šiandien pagal šį receptą. Kai tešlą užmaišiau, maniau šakės, prasikeikiau, nes nei formą ėjo padaryt, nei ką, tik prie rankų lipo. Bet dadėjau miltų, rankas vandeny mirkiau ir gavosi be galo skanios spurgytės. Niam niam, dabar su šiltu pienuku skanaujam visa šeima. 😉
Turiu visa kibiriuka varskes kremo……….. ir tikrai jo nespesiu sunaudoti…. Jis gan riebus ir kietas…….. tik va bedele kad nezinau ar tinka tokia sutrinta varske?
nesulaukusi atsakymo pameginau…… Fantastika…… o kas dar labai pujku kad viskas greitai ir paprastai….. visada maniau jog spurgas pasigamint reikia begales laiko… dekuj uz recepciuka…. na gal ne tokios skanios ir grazios kaip jusu bet vistiek pirstus galima apsilaizyt
Pirma kart bandziau kepti tai gavosi blynai o db i tesla ipyliau viskio tai nuostabios spurgaites 🙂
skanu kaskada bandziau kepti pagal sawi bet neisejo 😀
Ačiū,kad dalinatės nuostabiausias receptais. Visi kiemo vaikai mane dievina,o gi už šias spurgas:-D…
einu ir as spurgyciu kepti,tikiuosi pavyks,nes labai jas megstu
Skanios spurgytes 🙂 dekui uz recepta
labai skanu 🙂
skanios spurgos labai
as dar idejau razinu =)
begalo skanios … 🙂
labas recepto sawininke 😀 kur ten ta lupena det i alieju ar i tesla 😀 aciu uz ats 🙂
Bulvę dėt į aliejų 😉
Nesu recepto savininkė, tik pasidalinau rastu senu receptu pagal kurį ir mama kepdavo
Sveikuciai 🙂
ir as bandysiu siandien spurgytes, grazuoles issikepti 🙂
tai supratau ikatinti alieju puode ir deti suformuotas ? ir kaip iskyla-irunda per 3-4 min istraukti ??
Taip, supratai teisingai. Dedamos jau suformuotos į įkaitusiį aliejų. Tik žiūrėkit, kad ugnis nebūtų labai didelė, tada greit paruduos, bet vidus liks žalias
puikus FORELLE receptas labai skanios spurgos siandien isbandžiau.
oi perskaicius jusu komentarus, spurgu recepta nutariau issikepti. As gyvenunu danijoje tai cia nera pirkti varskes. bet mama buvo atvezusi is lietuvos kaimiskos varskes tai laikiau kameroje perskaicius kometarus nutariau atsildyti ir pabandyti kas gaunasi. nu zinokit isejo super skanios. ir labai lengvai pagaminamos. labai aciu uz si receptuka.
o kiek laiko reikia kepti as kaskur bi skaiciau kad 10 min as istraukiau po 5min ir tau jau buvo gerai aprudusios. bet iskepusios. o vat cia ziuriu nuotraukoje jos sviesios. bet labai labai skanios.
Aciu uz recepta, spurgos superines, kaip pas babyte!!!!!!
super tos jusu spurgytes,ne tas zodis,koks skanumelis.darom savaitgali pastoviai.mes su aliejumi jas formuojame,tada nelimpa niekur,o kad vidus nebutu zalias virkit ant letos liepsnos,kaip sakoma:geriau ilgiau,bet garantuotai
super skanu, liuks receptas
deja, kelios gavosi su zalokais vidumis, bet tik iskepus pasiskaiciau komentarus ir jau zinau ka dariau ne taip.
bet skonis nerealus, tokios purios, minkstos mmmmmmmmmm
Be galo skanios 🙂 mes dar cukraus pudra ant ju uzbarstem. skanu.
Seniai beviriau spurgas, bet kai dukra paprašė spurgų – prisiminiau, kad kažkada darydavau, o dabar štai perskaičiau receptą – tai ir aš iškarto bėgu kept :), tiesa tik dar reikia kiaušinių pas vištas ušokt 🙂 jau bus sudėjusios – sako, kad iš šviežių (kiaušinių) dar skaniau gaunasi 🙂
Mamai nurasiau sita recepta :} turetu neuzilgo padaryt. Eisiu padeti jai :}
Rezultatus pasakysiu kai paragausiu ;D
P.S. Dievinu varskes spurgas… :}}~~
Skanumelis. Niam niam. Ir apsiverciau pacios graziai :}
Dekui uz recepta ;*
labai skanios spurgos kaip tik dabar kepu;)nežmoniškai skanu;)Drauges vyras pagyre kad skanu tai ta kad supyko ant manes sako aš skaniau kepu skau gerai puiku gal kelis receptus duosi ai aš neturiu sako;d O jos vyras sako neprisimenu kada ji ka kepe kam meluoti nesuprantu kas čia blogo kad pagyrė:))))
aciū už receptą viskas puikiai gavosi tik gal miltų dėti reikėtų truputį daugiau. Visiems siūlau išbandyt.
pirma karta kepiau spurgas ir puikiai pavyko 🙂 kepiau mazas spurgytes, i viduriuka idejau ir maza maza braskyte is uogienes, super spurgytes 🙂
Skonis nerelus na man mama iskepe tai pirstus apsilaiziau ir viskas na gavosi viskas kaip toi nuotraukoj 🙂
Labai aciu- labai skanus ir paprastas receptas. Is pradziu gavos nekokios-nes aliejaus neikaitinau gerai, po to-labai liuksiskos,tikrai,tirpstancios burnoje!
o man spurgos gavosi gerai tik žiauriai vidus neiškepes vien tešla….o išore apskrudus vos nejuoda ..nesuprantu 🙁
Per didelė kaitra (aliejaus temperatūra) buvo, užtat taip ir nutiko. Kai aliejsu pakankamai įkaista, galima ugnį primažinti, nes kitaip tik viršus apdega