Čia turbūt skaniausiai varškės sausiniai, kuriuos teko valgyti. Man kepiniai su varške dažniausiai skaniausi būna ką tik iškepti, dar šilti, o vėliau jie kietėja, praranda skonį, bet šitie sausainiai buvo puikūs ir kitą dieną.
200 g varškės (naudojau „Mūsų švelniąją varškę“);
100 g cukraus;
150 g sviesto;
200 g rupių kvietinių miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
75-100 g marmelado (naudojau vyšnių);
1 kiaušinis (aptepimui, nebūtinas).
Sviestą sutarkuoti, supilti miltus su kepimo milteliais, cukrų, sukrėsti gerai išsuktą varškę ir gerai išminkyti. Leisti tešlai pastovėti 20-30 minučių ir iškočioti plonu (3-4 mm storio) sluoksniu. Supjaustyti kvadratėliais, dėti ant vidurio marmelado, kraštus sulipinti ir dėti į kepimo skardą, siūle žemyn. Patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-25
minutes.
Šaltinis: „Sena gera virtuvė“
Atrodo tai labai skaniai! Ir puikiai pavyko, nes įdaras per kraštus neišbėgo. Nebent paslėpei tokius nuo objektyvo… 😀
forelle, bet tu labai produktyvi saldumynu kepeja 🙂 as pavyzdziui vos viena kita pyraga per metus prisiruosiu issikepti, jau nekalbant apie sausainius ir keksiukus, kuriems laiko ir ikvepimo reikia nemazai 🙂 o tu va saunuole 🙂 tavo seima matyt labai patenkinta turetu buti 🙂
siaubas. Vis metu svori.
Vilma,pirma partija tik pavyko, nes taupiau marmeladą, kad visiems užtektų ir dėjau po nedidelį gabaliukų viduryje; aišku kepant, vienas kitas lašiukas nutiško, o va antrą skardą kepdama "įsijaučiau", tai pusė marmelado ir išbėgo.
Produktyvi tik kai kuriomis dienomis, nes kartais jeigu ne vaikas, tai nosies į virtuvę nekiščiau, kokia apatija apima. Šiaip saldumynus labai mėgstu, užtat daugiausia jų receptų ir yra. Vyrui jie buvę nebuvę, aišku irgi visų paragauja, o dukrytei tokių kepinių dar neduodu 🙂
Buvo tikrai labai skanūs 🙂 ragavau ir karštų, ką tik ištrauktų iš orkaitės ir tik šiek tiek šiltų ir pilnai atvėsusių 🙂 aišku rytdienai nebeliks..:D
Kitąkart darysiu iš dvigubos normos
O ką aš sakiau? 🙂 ką tik ištraukti iš orkaitės pavojingi, taip džemu nusideginau liežuvį, kad ilgai skaudėjo
paskaicius Jusu receptu man klausymas iskilo…kiek tamstele sveriate..(as rimtai klausiu)?Nes vis saldumynai,saldumynai
Svorį gėda sakyti, labai mažai sveriu ir tikiuosi kada nors pavyks nors kelis kilogramus priaugti
Forelle sveria kiek daugiau nei pirmokas tikriausiai, todel saldumynai jai dar ilgai nekenks nei groziui nei sveikatai 😀
Nereikia jau taip sumenkint 🙂 gal kaip koks pavalgęs šeštokas sveriu 😀
Pagarba uz visus tuos receptus! 🙂 Bet parasyk, prasau, man, neismanelei, kodel man is situ sausainiu koks tai skystis issiskyre kepant (is varskes)? Ir is to saldaus varskes ir makaronu apkepo- dukart meginau, vis tas pats! 🙁
Iš sausainių skystis galėjo išsiskirti, jeigu įdėjot ne į įkaitintą orkaitę arba miltų per mažai (kai varškė skystesnė). Nežinau kokia varškę naudojate, jeigu ir pakelių, tai ji visada yra šlapesnė, gal tada skystimas ir atsiranda.
Nu ne, biria varske. Xm. Ir orkaite tikrai ikaitinta buvo iki tiek, kiek reikia. Uztat ir nesuprantu. Nepasiduosiu, meginsiu vel! Aciu 😉
Sėkmės bandant ir nepsiduodant
Tavo receptai visada įkvepia, taip ir toliau 😀 (Y)
Norėjau paklausti ar vietoje marmelado galima naudoti tirštą uogienę?
Stengsiuosi 😉
Drąsiai galima naudoti ir uogienę
ryt noreciau isbandyti,labai jau graziai atrodo. kad tik iseitu
Ir kas čia galėtų nepavykti? nebent įdaras išbėgtų, todėl dedant reikia jo pagailėti
padariau klaidele, kad dejau skystoka braskiu uogiene. Tad gavosi tokie fainuoliai sausainkai, mirkyti braskese:D na, bet skonis vistiek pasakiskas ;D
kokia varske butu geriausia naudot?
ir dar:) o tas kiausinis dedasi i tesla ar cia aptepimui,bet parasyta,kas nebutina. tj ji reikia det i minkle? 🙂
oi kai perskaiciau gaminimo buda viskas pasidare aisku:)
Turbūt jau pagalbos ir nebereikia 🙂 O varškė tinka bet kokia, svarbu, kad būtų vientisos masės, paprastą reiktų su blenderiu ištrinti
as kaip tik ieskojau varskiniu sausainiu recepto. tikiuosi, cia tokie is senu sovietiniu laiku… reikes butinai isbandyti!
Nežinau kokie buvo tais laikais sausainiai, bet šie labai skanūs
Man niekas neisbego, nors dejau tikrai daug dzemo – tiesiog susukau voleliu pakankamai storai, tai buvo pats tas:)
Ir, butent, patys skaniausi tapo sekancia diena po kepimo!
Aciu uz receptuka, Forelle:)
Laba diena, aš vis ieškau visokių sausainukų recepto. Visur reikia sviesto, o šiuo metu turiu tik kepiniams skirto margarino. Ar galima dėti tokį margariną? Arba šiaip paprastą margariną?
Galima visur vietoj sviesto naudoti kepinių margariną, tik sausainiai ar pyragas būna trapesnis nei kad su sviestu
Ačiū labai 🙂 kitus kartus žinosiu, o šiam kartui jau nusipirkau sviesto :))
Nepakartojami sausainiai!!! Man kaip kažkuriai minėjusiai irgi sušlapiavo sausainukai kepimo pradžioje, bet man taip nutiko turbūt dėl to, kad neįkaitinau orkaitės pakankamai. Bet kokiu atveju, dabar ragauju pirmuosius dar karštus ir jie tikrai NUOSTABŪS!!!
Skanaus 😉
Labai skanus gavosi, nors forma truputi kitokia nei nuotraukoj ,bet vistiek geras sausainuku receptas, dekui 🙂
Svarbu skanūs, o formą galima įvairią suteikt
na taip tiesa 🙂
ka tik iskepiau! Skanuuuuuuu 🙂
labai skanus sausainiai, bet gal galetumete patarti kodel sausainiu vidus neiskepe, nors isore apkepe..
Gal įdaras per skystas? Tokiu atveju jis susigėria į tešlą ir atrodo, lyg vidus būtų žalias.
Nuostabus receptas. labai ačiū!
p.s. dabar vis kepu ir kepu. vaikai labai mėgsta 🙂
Labai skanu į vidų įdėti banano (vietoj džemo)
Neabejoju 🙂
O tie rupus miltai viska man pagadino, perdaug specifiniai. Kazin, kodel butent tokie recepte nurodyti, nes nuotraukoj tai sviesus sausainiai, o is rupiu gaunasi tamsus.
Nuotraukoje šviesūs, nes su blykste fotografuota. O rupių mitlų daug rūšių yra, vienų tamsesni, kitų šviesesni.