Nepaprastai skanūs ir gražūs sausainiai. Man labiausiai patinka su migdolų
riešutais ir aviečių džemu, bet šiuos kepiau savajam Valentinui, tai naudojau
lazdyno riešutus ir vyšnių džemą. Gana daug darbo, bet vargti verta, mylimasis
tikrai įvertins, nesvarbu, kad ir džemas per kraštą nubėgęs ar sausainiai
sulipdyti kreivai, svarbu, gaminta su meile.
1 puodelis (apie
110 g) maltų migdolų arba lazdyno riešutų;
2 puodeliai
miltų;
½ a.š. cinamono;
¾ a.š. druskos;
vanilinio cukraus
ar ekstrakto;
220 g sviesto
arba margarino;
2/3 puodelio
cukraus;
2 didelių
kiaušinių tryniai;
1 citrinos
tarkuota žievelė;
½ puodelio
mėgstamo džemo;
cukraus pudros
pabarstymui.
Minkštą sviestą/margariną išsukti su cukrumi, po vieną įleisti trynius,
suberti citrinos žievelę, vanilinį cukrų, išmaišyti. Suberti maltus riešutus ir
gerai išsukti su sviestine mase. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, cinamoną
ir druską. Juos suberti į sviesto ir riešutų masę, išmaišyti, paminkyti ir
tešlą dėti valandai į šaldytuvą. Išėmus plonai iškočioti, išspausti norimos
formos sausainius ir kepti 175 0C įkaitintoje orkaitėje apie 5-8
minutes. Atvėsinus sutepti džemu ir suklijuoti. Pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: www.joyofbaking.com
Kokie gundantys. Ir turėtų būti skanūs, nes migdolai trapiai tešlai labai tinka 🙂 Gražuoliai 🙂
labai graziai atrodo:)
Ačiū 🙂 o sausainiai tikrai skanūs, ne pirmą kartą gaminu, tik vis naudojau kitokį receptą: be kiaušinių, su visu kiaušiniu, tačiau šis receptas pasirodė geriausias.
Šaunuolė Forelle. Matosi, kad savąjį Valentiną myyyyli :))))
"Jei mylėtum kepsnius keptum" čia jo žodžiai 😀
Išlepinai jau jį. tai ir nebežino jau ko beprašyt. :)))
su kuo suklijuoti ?
Su džemu 🙂 Naktinis rašymas, neaiškiai ir parašiau. Vieną sutepi džemu, kitą uždedi ant viršaus ir paspaudi, kad priliptų
Kokie simpatukai! Labai mieli.
eina sau kokie mieli, gaila, kad kiaušiniai įeina 😀
Galima daryti ir be kiaušinių. Tik miltų tada reikės mažiau.
ačiū už alternatyvą 😀
[c]2009-02-13 –
Parašė Forelle
"Jei mylėtum kepsnius keptum" čia jo žodžiai :D[/c]
:))) atrodo ne tik mano namuose tokia pati situacija :)) ech, jeigu maniskis bent du sausainius suvalgo, bunu labai laiminga 🙂
Maniškis sausainius valgo, ypač jeigu ir kavos atnešu 🙂 bet visada užsiprašo kažką mėsiško, o aš nelabai mėgstu iš jos gaminti, bet ką jau padarysi – tenka
per vėlai pastebėjau, būčiau bent jau draugus pavaišinus. išvis, kiek pas tave blog'e gėrio! taip ir norisi dabar į virtuvę prie indų pult 😉
Iškepiau saviškiui šiuos sausainukus. Jis irgi kaip visi vyrai alpsta dėl mesos, bet nutariau visgi nepasiduot. Tik rinkausi ne tokį saldų džemą – bruknių ir stebuklas! Gavau komplimentą, kad sausainiai fantastiški. Ačiū už receptą 🙂
Prašom. Maniškis irgi alspta dėl mėsos, bet yra keletas sausainių, kurie labai patinka. Šie vieni iš jų.
Įdomus skonis 🙂 Patiko
sausainiai gavosi labai skanūs.tačiau labai sunkiai kepėsi man jie..visų pirma tešlą buvo sunku kočioti,labai trūkinėjo. o iškepus nors ir atvėsinau bet man labai trupėjo.pusę sausainių sulūžinėjo. gal žinai kdl man taip? permažai sviesto įdėjau gal?
Gal riešutai buvo per stambiai sumalti? O ar leidot tešlai „pailsėti“ šaldytuve?
o kur kiausiniu baltymai ? taip ir nesupratau ar tik tryniai reikalingi 🙂 pasakykit kas nors, nes pirma karta kepsiu 🙂
Reikalingi tik tryniai, jie suteikia trapumo tešlai