Užkepti bulviniai virtinukai su žolelėmis

Lengvi kaip pūkučiai bulviniai virtinukai su sodriu pomidorų padažu puikiai tiks vegetariškiems pietums ar vakarienei. Tik atsargiai, nepervirkit, kadangi virtinukuose mažai miltų, nėra kiaušinių, jie labai greitai išsileidžia.

900 g bulvių;

1 v.š. šviežių čiobrelių lapelių;

1 v.š. šviežių smulkintų rozmarino lapelių;

150 g miltų;

2 v.š. alyvuogių aliejaus;

Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį;

1 raudonas svogūnas, smulkiai supjaustytas;

3 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos;

400 g konservuotų smulkintų pomidorų;

2 v.š. šviežio baziliko, smulkiai supjaustyto;

125 g mozarelos sūrio;

2 v.š. tarkuoto Džiugo sūrio.

Bulves nulupti ir išvirti pasūdytam vandenyje. Nukošti, leisti kelias minutes apdžiūti ir sutrinti. Palikti, kol atvės. Į atvėsusią masę suberti du trečdalius miltų, smulkintas žoleles (čiobrelius ir rozmariną), pasūdyti, įberti pipirų ir gerai išminkius, dėti į šaldytuvą porai valandų.

Pasiruošti padažą. Įkaitintiname aliejuje apkepti svogūnus, kol pradės minkštėti, sudėti česnakus, dar pora minučių pakepti. Tuomet suversti pomidorus, sudėti bazilikus ir kepti vis pamaišant apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.

Atvėsusią bulvių masę imti saujos dydžio gabaliukais, vis pabarstant miltais suformuoti volelį ir jį supjaustyti 1-2 cm dydžio gabalėliais. Perspausti šakute. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils į paviršių, 30 sekundžių pavirus išgriebti kiaurasamčiu į kepimo indą. Užpilti paruoštu pomidorų padažų, sudėti mozarelą, pjaustytą griežinėliais ir pabarstyti tarkuotu Džiugu. Kepti įkaitintoje iki 2000C orkaitėje 15-20 minučių.

Šaltinis: „Organic cook book“, 2005

9 comments on “Užkepti bulviniai virtinukai su žolelėmisAdd yours →

  1. Tik dar reiktų perspėjimo, kad jei čiut ilgiau užtruksi traukdamas, bus batai 😀 O šiaip skanu, užskaitom 🙂

  2. Tik įžangoj paminėjau, kad ilgai nevirtų, nes išsileidžia. Aš iškart išpyliau į kiaurasamtį, tai ilgai netrukau. Bet jeigu norisi tvirtesnių galima daugiau miltų ar kiaušinį įmušt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*