Kedgeree – patiekalas iš ryžių, žuvies (gali būti rūkyta, virta), kario ir kietai virtų kiaušinių. Greitai pagaminama, sotu ir skanu. Pirmą kartą gaminau jį “Ryžių savaitei‚Äù, bet naudojau rudus basmati ir vaizdas apetito nekėlė. Šįkart vėl pagaminau, nesugalvojus ką čia greito ir šilto užkandus, bet nuotrauka taip pat skonio neperteikia, naudota žalia kario pasta sugadina visas spalvas.
250 g basmati ryžių;
100 g žirnelių;
25 g sviesto;
1 smulkiai pjaustytas nedidelis svogūnas;
1 a.š. kario pastos (galima berti ir kario miltelius);
4 kietai virti kiaušiniai;
400 g konservuoto tuno (skystį nupilti);
Druskos, maltų juodųjų pipirų;
Pluoštelis petražolių.
Ryžius nuplauti ir pavirti mažai pasūdytame vandenyje apie 6-7 minutes (jeigu basmati tamsūs, reiks virti dvigubau ilgiau), kol bus beveik minkšti. Suberti žirnelius ir dar apie 3 minutes pavirti (jeigu naudojami ne šaldyti, virti teks ilgiau, vadinasi ir įdėti reiks anksčiau). Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti svogūnus, įdėti kario pastą ir maišant pakepti 3 minutes. Sudėti ryžius su daržovėmis, tuną, pabarstyti druska bei pipirais ir pakepti atn silpnos ugnies pastoviai maišant 1¬† minutę. Perkelti į lėkštę, apibarstyti petražolėmis, ant viršaus uždėti kiaušinio skiltelių ir iškart patiekti.
Šaltinis: „How to cook“, 2007
Labai puiki nuotrauka, šviesa gražiai krenta 🙂
Ačiū, nors patiekalas vistiek neapetitiškai atrodo nors tu ką
Labai skanus.