Skamba keistai? Bet tikrai skanu , svarbu sudėjus salotas ilgai nelaikyti karštai, o greitai išdėlioti į lėkštes.
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
85 g migdolų be odelių;
1 saujelė laiškinių svogūnų, susmulkintų (spring onions);
2 agurkai, supjaustyti griežinėliais;
150 g brokolių, išskirstytų nedideliais žiedynėliais;
225 g nedidelių pomidorų, perpjautų į keturias dalis;
2 nedidelės gūžinės salotos;
25 g rukolos;
25 g šviežių petražolių;
½ citrinos sulčių;
½ a.š. cukraus;
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Įkaitinti du šaukštus aliejaus ir 2-3 minutes pakepinti jame migdolus. Perkelti juos ant vienkatinio rankšluosčio.
Supilti likusį aliejų, kai įkais sudėti svogūnus, agurkus, brokolius ir pomidorus. Maišant kepti pora minučių. Nukelti nuo ugnies, sudėti likusius ingredientus ir išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.
Patiekti su skrudinta duona.
Šaltinis: pagal BBC GoodFood. Let’s cook: 52 summer vegetable dishes. 2005
O kokios nuotraukos! Nuostabios!!!!
P.S. Patiekalas irgi 🙂 Gaminsiu 🙂
Ačiū. Skanių salotų.