Trinta dilgėlių sriuba su ruginės duonos skrebučiais

Kol dilgėlės nespėjo peraugti, siūlau paragauti šios trintos dilgėlių sriubos. Gaminau pagal įprastą receptą, tik vėliau sutryniau ir pagardinau juodos ruginės duonos džiūvesėliais. Galima duoną prieš kepimą ištrinti ir česnaku.

Picture 25820

300 g jaunų dilgėlių,

2 vidutinio dydžio bulvės,

1 nedidelė morka,

1 nedidelis svogūnas,

1 l daržovių arba vištienos sultinio,

1 valg.š. sviesto,

Druskos,

Maltų juodųjų pipirų,

Juodos ruginės duonos.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite tarkuotą morką, smulkiai pjaustytas bulves, užpilkite sultiniu ir virkite kol bulvės suminkštės. Dilgelės nuplaukite, pasmulkinkite ir dėkite į sriubą. Pavirkite 5 minutes, įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Sutrinkite smulkintuvu, jeigu pravėso, dar kartą užvirkite ir patiekite su duonos skrebučiais ir grietine.

Skrebučiams duoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir padžiovinkite 140 °C įkaitintoje orkaitėje.

Šį receptą rasite ir žurnale Debesys, Nr. 3 (7), 2013

Picture 25780

2 comments on “Trinta dilgėlių sriuba su ruginės duonos skrebučiaisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*