Mėgstantiems aštriai, dar vienas receptukas – marinuoti pipirai. Man buvo ypač aštru, bet kai kam tai priminė salotas, kurias galima ir vienas valgyti 🙂 Kadangi marinuojama šaltai, pipirai išlieka traškūs, bet sutrumpėja laikymo trukmė. Jeigu norite pasiruošti žiemai, užpilkite karštu marinatu, kaip tai padarė Laura.
5 jalapeno pipirai;
2 raudoni pipirai;
1 golden habanero;
3 skiltelės česnako;
2 vidutinio dydžio svogūnai;
1 lauro lapelis;
½ a.š. raudonėlio;
240 ml 6% baltojo vyno acto;
50 ml vandens;
1 v.š. cukraus;
1 v.š. druskos.
Pipirus ir česnakus supjaustyti griežinėliais; svogūnus – plonais žiedais. Viską sudėti į indą. Marinatui actą, vandenį, cukrų, druską, raudonėlį, lauro lapelį kaitinti vis maišant, kol cukrus su druska ištirps. Marinatą atvėsinti ir užpilti ant paruoštų pipirų. Dėti šaltai ir skanauti po paros ar vėliau (mes ragavom ir fotografavau po beveik dviejų savaičių marinavimo).
Nepamirškite pjaustyti pipirus su pirštinėmis.
Šaltinis: pagal Giedrių V.
Pipirais pasidalino aštriai.lt
o habanero ir kitų specifiškesnių pipirų kur galima rasti?
Užsiauginti 🙂 šiaip galite pasiklausi ir čia http://www.aštriai.lt/ Jie mane jais aprūpino