Skanėstas paruošiamas paprasčiau nei mūsų įprastinis tinginys, o ir ingredientų reikia nedaug. Pagal receptą dar reikėjo papildomai baltojo ir rudojo cukraus, bet ir be jų labai saldu, tai ir nedėjau. Galbūt dėl to manieji saldūs gabalėliai nebuvo patvarūs ir kambario temperatūroje po valandos tapdavo trapūs, o galbūt tam įtakos turėjo ir beveik nesmulkinti kukurūzų dribsniai, blogas suspaudimas į formą (už tai buvo atsakinga dukrytė, o taisyti kaip ji padarė nelabai gražu 🙂 ).
½ puodelio (120 ml) auksaspalvio sirupo,
¾ puodelio žemės riešutų sviesto su riešutų gabaliukais,
3 puodeliai (720 ml) nesaldintų kukurūzų dribsnių,
100 g juodojo šokolado glajaus arba šokolado sumaišyto su kakavos sviestu.
Dribsnius sudėkite į maišelį ir su kočėlu patrinkite. Labai smulkiai trinti nebūtina, jeigu norite daugiau traškumo. Į keptuvę ar nedidelį puodą supilkite auksaspalvį sirupą, pakaitinkite, sudėkite žemės riešutų sviestą ir kaitinkite maišydami ant vidutinės ugnies, kol gausis vienalytė masė (užvirti nereikia, tiesiog pakaitinkite, kad lengviau susimaišytų sirupas su riešutų sviestu). Mišinį supilkite ant dribsnių, gerai išmaišykite, sukrėskite į paruoštą formą ir išlyginkite. Dėkite į šaldytuvą valandai. Ištirpinkite glajų arba šokoladą, užpilkite ant dirbsnių ir išlyginkite. Dėkite atgal į šaldytuvą. Kai šokoladas sutvirtės, galima pjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Šaltinis: pagal Food, Fashion and Spark Plugs
Ar būtinas sirupas?
Taip, būtinas. Galite jį pakeisti natūraliu arba dirbtiniu medumi
Aš irgi šiuos gaminau. Tau byrėjo, nes cukraus nedėjai… 😉 Man buvo per saldu, bet nebyrėjo. 🙂
Geriau tegul byra, negu, kad būtų neįmanoma valgyti dėl saldumo. Šiaip tas trapumas išryškėjo ilgiau pastovėjus kambario temperatūroje, taip viskas buvo labai skanu
O kiek yra jūsų naudojame puodelyje ml? 🙂
237 ml