Per Velykas vėl prisikasėm topinambų. Šįkart beveik visus sugraužėm žalius, o iš keleto likusių nusprendžiau pagamint čipsų. Skonis labai įdomus, lyg primena lazdyno riešutus, bet daugiau turi topinambiškumo. Traškus ir sveikas užkandis.
topinambai;
aliejus;
rupi jūros druska.
Topinabus nuplauti, plonai nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Išdėlioti kepimo skardoje, papurkšti ar patepti aliejumi ir kepti įkaitintoje iki 200 0C orkaitėje apie 6-12 min, kol krašteliai pradės ruduoti ir jie taps traškūs. Atvėsinti ir patiekti su jūros druska.
Šaltinis: „Vegetarian times“
Gaminausi, valgiau. Labai panašu į bulvės 🙂 Nutarėm kad žali tpinambai mums skaniausi 🙂
Mums bulvių visiškai nepriminė. Gal nuo rūšies priklauso, nes mačiau yra įvairių spalvų. Šiaip topinambai patiko ir apdoroti, bet vistiek skaniausi žali 🙂 bet kiek ieškojau savo angliškose receptų knygose, visi receptai tik su virtais, atrodo jų kitaip nieks ir nevalgo