Toblerone šokolado lietinių tortas

Šokoladas – mano silpnybė, todėl ir šioms Užgavėnėms gaminau ne tik šokoladinius blynus, bet ir lietinių tortą su šokoladu. Beje, kremas labai skanus, todėl tinka ir tortų pertepimams.

toblerone lietiniu tortas (4)
Lietiniams:

3 kiaušiniai,

1 ½ puodelio pieno,

3-4 v.š. ištirpinto sviesto,

1 ½ puodelio miltų,

1 v.š. cukraus.

Kremui:

1 puodelis plakamosios grietinėlės,

100 g šokolado Toblerone.

Glazūrai:

¼ puodelio grietinėlės,

40 g juodojo šokolado,

50 g šokolado Toblerone.

 toblerone lietiniu tortas (1)

Lietiniams visus ingredientus išplakite ir palikite tešlą 10-15 minučių pastovėti. Galima užsimaišyti iš vakaro, tik sviestą jau reikės sudėti prieš kepimą. Kepkite ant vidutinės ugnies.

Kremui grietinėlę užvirkite, užpilkite ja susmukintą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų (1,5-2 valandoms). Atšaldytą šokoladinę grietinėlę išplakite iki standžių putų.

Glazūrai užvirtą grietinėlę užpilkite ant 40 g juodojo šokolado ir maišykite kol jis ištirps. Likusį šokoladą susmulkinkite.

Lietinius plonai tepkite kremu ir sluoksniuokite. Šonus gražiai išlyginkite, nelygus kraštelius nupjaukite ir aptepkite likusiu kremu. Viršų apliekite šokoladine glazūra bei papuoškite Toblerone šokolado gabaliukais. Leiskite 1-2 valandas pastovėti šaltai.

Šaltinis: pagal Living Sweet Moments

toblerone lietiniu tortas (3)

2 comments on “Toblerone šokolado lietinių tortasAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*