Pas Dovilę pamačius tinginį, taip užsimaniau, kad teko gaminti. Mano receptas, kitoks, nes nenaudojamas kondensuotas pienas. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, nes užpilas sausainiams ruošiamas apie 5-7 min.
800 g sausainių;
1,5 st. pieno;
200 g sviesto ar margarino;
1 st. cukraus;
8 š. kakavos.
Sutrupinti sausainius. Sviestą (ar margariną) puode ištirpinti, suberti cukrų, užpilti pienu, sudėti kakavą (beriant maišyti) ir užvirti. Galima kakavą dalyje pieno atsargiai išmaišyti, o tik tada supilti į puodą, nes gali susidaryti gumuliukai. Gautą skystį užpilti ant sausainių ir gerai išmaišyti. Dėti į tvirtus maišelius, formuoti norimo dydžio ir formos tinginį, įdėti į šaldytuvą, kad sustengtų. Skanaus.
o man niekad neišeina tas tikrasis kažkodėl 🙂 tai pabandysim pagal tavo receptą 🙂 tai gal viskas bus super :))
Dar viena išprovokuota 😉 Gal kada ir aš pabandysiu su nekondensuotu pienu.
Bandykit bandykit 🙂 Pagal šį receptą tikrai gaunasi, aš jį iš mamos nusirašiau, o ji jau daro nežinau kiek metų.
Labai geras receptas 🙂
Pirstus galima apsilaizyti, toki pasigaminus 🙂
Ačiū. Tikrai skanus tinginys pagal šį receptą
oi koks skanus
http://aha.daisena.lt/ idomus konkursas seimai
Ačiū už nuorodą, bet aš jau per didelė dalyvauti su mama, o mano dukrytė dar per maža 😉
As visada darau be koncervuoto pieno ir nuostabiai iseina
Reikia tik susainiu, kakavos, sviesto ir cukraus ir gaunasi labai skaniai 😛
gariau deti kakavos ir kavos tada tamsesnis iseina nes kai as nededu kavos ti man iseina lb sviesus ;D
Kava jau suteiks naują skonį, bet galima pabandyti. O kakavos daugiau įdėjus tikrai šviesus nebus.
Man regis sviesus gaunasi, jei dedama kakava, kuri yra skirta specialiai gerimui, o ne ta maistine tikra kakava 🙂 Nes ta gerimui, buna jau su cukrumi sumaisyta.
Visada naudoju gryną kakavą, kuri yra be jokių priedų, užtat pas mane tamsi būna
Dar galima riešutų įdėti, tada iš vis labai skanu būna ;]
turbut bus labai skanu!!!
o kiek laiko reikia saldyti?
Aš visada gaminu vakare ir per naktį palieku šaldytuve. Bet valgyti galima ir po 2-3 valandų, bet dar bus truputį minkštas
labai skanu
Vakar pasigaminau shita tingini. Pirma karta gaminau be kondensuoto pieno ir tikrai rezultatu nenusivyliau. Netgi gal dar skaniau gavosi 🙂
niam, niam. man ziauriai patinka tinginys. mano sese labai skanu kepa. reikes jei parodyti sita recepta nes ji visada ji daro su kondensuotu pienu
O aš visada darau taip, šitas man skanesnis, nors gal čia pripratimo reikalas
Bandysiu daryti, tikiuosi skanu bus ;DDD
aš į tinginį visuomet dedu nutelos ir kondensuoto pieno, būna tukstančius kartų skaniau, išbandykit 🙂
Toks derinys tikrai labai skaniai skamba
mmm ir as begsiu i parduotuve sausainiu,labai uzsimaniau,beje mano mama irgi su pienu daro ir labai labai skanu…uzsimaniau ir as:))))
Pasigaminau ir as pagal si recepta… Tikrai be galo skanus, dabar valgau ir pirstus laizausi :)))
jau šąla balkone, įdomu, kaip pavyks, nes visad darydavom su kondensuotu pienu, bet čia ne toks riebus receptas:)
Nežinau kaip dėl riebumo, bet su kondensuotu man per saldus, o jeigu ar įdeda sadlžių sausainių, tai visai nėra skonių kontrasto
ačiū dar kartą, tikrai verta daryt šį variantą 🙂
Puikiai viskas išėjo. Labai ačiū. 🙂
Pabandziau ir as si tingini pasidaryti :). Labai skanus dar idejau kokoso drozliu :). Tik gaila 250 ml perdaug pieno pripyliau, nes recepto begamindama neberadau;), bet vis tiek gavosi 🙂
Gavosi su dvigubai didesniu pieno kiekiu? Ar kažko nesupratau? Tada matyt ir kitų produktų daugiau įdėjai, nes kitaip būtų per minkštas
Esam Norvegijoje,tai cia kazkaip sunkoka rast to kondencuoto pieno,o ir pinigelius taupom,neislaidaujam…
kazkuri vakara pasvajojom su brangiuoju apie tingini ,bet supratom, kad turbut teks apseit be jo 🙂
o va ir aptikau recepta be kondencuoto pieno ,eisiu tuoj daryt ,tai staigmena bus !Tikiuosi pavyks jis man 😀
Pavyks pavyks, kas čia gali nepavykti?
Jau stingsta … as pamenu mano mama vis kai darydavo ,tai jai jis gaudavosi tos kazkoks nesustinges iki galo ,toks biski „tesluotas“,lipnus..nzn kaip cia papasakot,arba jis buvo per trumpai saldomas,arba gal tas skystimas per skystas budavo ..?!
Tai jeigu trumpai šaldydavo, galėdavo būt lipnokas, užtat aš dažniausiai vėlai vakare padarau, o ryte jau galima valgyti. Kita priežastis – per mažas sausainių kiekis. Seniau kai pakeliais būdavo po 200 g, tai aš nesusimąstydama pora kartų padariau iš keturių pakelių, va tada ir man gavosi lipnokas. Dabar jau atidžiai žiūriu į masę 🙂
Kiek ml Jūsų stiklinė naudota pienui matuoti? Ačiū.
237 ml