Tinginys

Pas Dovilę pamačius tinginį, taip užsimaniau, kad teko gaminti. Mano receptas, kitoks, nes nenaudojamas kondensuotas pienas. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, nes užpilas sausainiams ruošiamas apie 5-7 min.

800 g sausainių;

 1,5 st. pieno;

 200 g sviesto ar margarino;

 1 st. cukraus;

 8 š. kakavos.

 Sutrupinti sausainius. Sviestą (ar margariną) puode ištirpinti, suberti cukrų, užpilti pienu, sudėti kakavą (beriant maišyti) ir užvirti. Galima kakavą dalyje pieno atsargiai išmaišyti, o tik tada supilti į puodą, nes gali susidaryti gumuliukai. Gautą skystį užpilti ant sausainių ir gerai išmaišyti. Dėti į tvirtus maišelius, formuoti norimo dydžio ir formos tinginį, įdėti į šaldytuvą, kad sustengtų. Skanaus.

38 comments on “TinginysAdd yours →

  1. o man niekad neišeina tas tikrasis kažkodėl 🙂 tai pabandysim pagal tavo receptą 🙂 tai gal viskas bus super :))

  2. Bandykit bandykit 🙂 Pagal šį receptą tikrai gaunasi, aš jį iš mamos nusirašiau, o ji jau daro nežinau kiek metų.

  3. As visada darau be koncervuoto pieno ir nuostabiai iseina
    Reikia tik susainiu, kakavos, sviesto ir cukraus ir gaunasi labai skaniai 😛

  4. Man regis sviesus gaunasi, jei dedama kakava, kuri yra skirta specialiai gerimui, o ne ta maistine tikra kakava 🙂 Nes ta gerimui, buna jau su cukrumi sumaisyta.

  5. Aš visada gaminu vakare ir per naktį palieku šaldytuve. Bet valgyti galima ir po 2-3 valandų, bet dar bus truputį minkštas

  6. Vakar pasigaminau shita tingini. Pirma karta gaminau be kondensuoto pieno ir tikrai rezultatu nenusivyliau. Netgi gal dar skaniau gavosi 🙂

  7. niam, niam. man ziauriai patinka tinginys. mano sese labai skanu kepa. reikes jei parodyti sita recepta nes ji visada ji daro su kondensuotu pienu

  8. mmm ir as begsiu i parduotuve sausainiu,labai uzsimaniau,beje mano mama irgi su pienu daro ir labai labai skanu…uzsimaniau ir as:))))

  9. Pabandziau ir as si tingini pasidaryti :). Labai skanus dar idejau kokoso drozliu :). Tik gaila 250 ml perdaug pieno pripyliau, nes recepto begamindama neberadau;), bet vis tiek gavosi 🙂

  10. Gavosi su dvigubai didesniu pieno kiekiu? Ar kažko nesupratau? Tada matyt ir kitų produktų daugiau įdėjai, nes kitaip būtų per minkštas

  11. Esam Norvegijoje,tai cia kazkaip sunkoka rast to kondencuoto pieno,o ir pinigelius taupom,neislaidaujam…
    kazkuri vakara pasvajojom su brangiuoju apie tingini ,bet supratom, kad turbut teks apseit be jo 🙂
    o va ir aptikau recepta be kondencuoto pieno ,eisiu tuoj daryt ,tai staigmena bus !Tikiuosi pavyks jis man 😀

  12. Jau stingsta … as pamenu mano mama vis kai darydavo ,tai jai jis gaudavosi tos kazkoks nesustinges iki galo ,toks biski „tesluotas“,lipnus..nzn kaip cia papasakot,arba jis buvo per trumpai saldomas,arba gal tas skystimas per skystas budavo ..?!

    1. Tai jeigu trumpai šaldydavo, galėdavo būt lipnokas, užtat aš dažniausiai vėlai vakare padarau, o ryte jau galima valgyti. Kita priežastis – per mažas sausainių kiekis. Seniau kai pakeliais būdavo po 200 g, tai aš nesusimąstydama pora kartų padariau iš keturių pakelių, va tada ir man gavosi lipnokas. Dabar jau atidžiai žiūriu į masę 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*