Itin skanūs trapūs sviestiniai sausainiai su aviečių džemo įdaru.
125 g kambario temperatūros sviesto,
1/3 puodelio cukraus,
½ a.š. vanilinio cukraus,
1 kiaušinio trynys,
1 ¼ puodelio miltų,
5 v.š. aviečių džemo.
Sviestą su cukrumis išsukite iki purios masės, įleiskite trynį ir dar kartą gerai išplakite. Įsijokite miltus ir atsargiai išmaišykite. Imkite po du šaukštus masės, padarykite rutuliuką, kuri atsargiai išplokite ant kepimui paruoštos skardos. Tą patį atlikite su likusia tešla. Turi gautis apie 10 sausainių. Sausainius dėkite toliau vienas nuo kito, nes kepant jie plečiasi. Su širdelės formos sausainių formele, atsargiai įspauskite per sausainio vidurį. Stenkitės neperspausti per visą sausainį. Įspaustą vietą gražiai su peiliuku išgremžkite ir pirštais suspauskite širdelės vietą. Įdėkite į ją po kaupiną šaukštelį aviečių džemo ir gražiai jį paskleiskite.
Kepkite sausainius įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje 15-20 minučių. Palaukite kol jie pilnai atvės skardoje.
P.S. Vietoj aviečių džemo galima naudoti ir aviečių uogienę, tik į ją įmaišyti truputį vandenyje ištirpino kukurūzų krakmolo ar kudzu miltelių.
Šaltinis: taste.com.au
labai jaukios nuotraukos ir sausainukai ne ką mažiau skaniai atrodo 🙂
Ačiū, Sausainių išvaizda neatsipindi viso jų skonio. Iš tikrųjų – jie fantastiški!
Man atrodo auginiesi rimtą konditerę 🙂
Žiūrėsim kas čia išaugs. Bet kad kept patinka labiau nei valgyti – tas tiesa 🙂