Sūdytos skumbrės užkandėlė

Kas yra gravlax arba gravad lax, sakyti ir nereikia. Bet ar girdėję apie gravad max? Aš visai neseniai sužinojau, kad taip vadinama sūdyta skumbrė. Viskas ruošiama kaip ir lašišai – įtrinama druskos, cukraus ir krapų mišiniu bei laikoma šaltai. Aišku, galima sūdyti tik su druska, o vėliau pagardinti aromatingu užpilu, kuris įsigeria ir suteikia skonį, kaip kad padariau aš. Čia nėra tikslus receptas, galima improvizuoti, koreguoti pagal save.

skumbre1

4 šviežios skumbrės;

1 raudona paprika;

1 citrina;

120 ml alyvuogių aliejaus;

saujelė petražolių;

saujelė laiškinių česnakų;

maltų juodųjų pipirų;

keli šaukštai rupios jūros druskos.

skumbre2

Skumbres išdarinėti, atskirti nugarinę dalį, išrinkti ašakas. Pabarstyti filė druska ir uždengus laikyti šaltai 24 val. Nuvalyti druską, supjaustyti nugarinę plonais griežinėliais ir išdėlioti juos vėduokle lėkštėje. Petražoles ir česnakus supjaustyti ir sudėjus į grūstuvę sutrinti kartu su citrinos sultimis. Įpilti aliejų, suberti smulkiai pjaustytą papriką, rupiai maltus pipirus. Viską gerai išmaišyti ir apipilti paruoštą žuvį. Nors valandą leisti pasimarinuoti.

Šaltinis: adaptuota pagal „Europe’s master chefs“

skumbre3

8 comments on “Sūdytos skumbrės užkandėlėAdd yours →

  1. Pardavėjai, tvirtina, jog tinka, pati niekada nesūdžius šaldytos žuvies, todėl negaliu pritart. Man skaniausi patiekalai tik iš šviežios žuvies, nes žuvis būna sultingesnė, geresnio skonio

  2. Turbūt kur ir Kaune – penktadieniais po pietų IKI didžiosiose parduotuvėse.
    Suradau sąrašą IKI tinklalapyje:
    VILNIUJE: Architektų g. 43/31, Fabijoniškių g. 2a, Jasinskio g. 16, Šeškinės g. 32, Viršuliškių g. 40, Žirmūnų g. 2.
    KAUNE: P. Lukšio g. 60.

  3. is pradziu maniau jog esu uzblokuota ir negaliu komentuoti :DD nes sitos skumbres tiesiog meldziau , dar prasiau prideti juodos duonos riekele! bet ko gero jau viena pasislepus suvalgei ir tik tada komentarus ijungei 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*