Špinatinių blynelių bokšteliai su sūriu

Vasariškai žalios spalvos špinatų blynai, susluoksniuoti su ementalio ir mozarelos sūriais. Paprasta, bet labai skanu.

Picture 811

300 ml miltų;

1/2 a.š. druskos;

600 ml pieno;

3 dideli kiaušiniai;

200 g špinatų;

2 š. tirpinto sviesto ar aliejaus;

50 g ementalio sūrio

50 g mozarelos sūrio;

prieskonių pabarstymui (nebūtini).

Miltus sumaišyti su druska, įmušti kiaušinius, supilti trečdalį pieno ir gerai išplakti. Įpilti likusį pieną, aliejų. Špinatus apvirti, smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į tešlą. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.

Sūrius sutarkuoti ir sumaišyti. Dėti ant kepimo skardą vieną blynelį, pabarstyti sūrių mišiniu, prieskoniais (jeigu norima), tada vėl blynelis, sūris ir t.t. Taip padaryti tris sluoksnius, ant viršaus irgi užbarstyti sūrio ir pašauti į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Pakepti kol sūriai išsilydys.

Šaltinis: „Lengvi receptai I“

Picture 818

6 comments on “Špinatinių blynelių bokšteliai su sūriuAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*