Sėklų ir riešutų duona

 Tik pamačius šios duonos receptą, iškart įtraukiau į greit gaminamų sąrašą. Be miltų, vien iš sėklų, avižinių dribsnių ir riešutų, todėl gausi baltymais, skaidulomis. Užtenka mažos riekelės ir jau būs sotu, man patiko tiesiog vieną pakramsnoti prie puodelio arbatos, bet prieš tai supjaustytas riekeles truputį apdžiovinau. Kadangi iškepta laikosi iki penkių dienų, geriau kepti mažiau, kitą kartą kepčiau tik pusę porcijos, nes kepaliukas gavosi nemažas ir sunkus.

IMG_2126135 g saulėgrąžų sėklų,

90 g linų sėmenų,

70 g lazdyno ar migdolų riešutų.

145 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo),

2 v.š. čija sėklų,

4 v.š. maltų linų sėmenų,

2 v.š. klevų sirupo (galima pakeisti medumi, auksaspalviu sirupu),

1 -1,5 a.š. druskos,

3 v.š. kokosų aliejaus arba ghee sviesto,

350 ml vandens.

seklu duonaDideliame inde sumaišykite saulėgrąžų sėklas, linų sėmenis, riešutus, avižinius dribsnius, čija sėklas, maltus sėmenis. Kitame inde pošiltyje vandenyje ištirpinkite klevų sirupą, druską, kokosų aliejų ir gautą tirpalą supilkite ant sėklų mišinio. Gerai išmaišykite. Neišsigąskite, jeigu pasirodys per skysta, greitai masė išbrings. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai suspauskite ir kepkite 175 C temperatūroje 20 minučių. Tada atsargiai kepaliuką išimkite iš formos ir ant grotelių kepkite dar 30-40 minučių. Prieš pjaustant, visiškai atvėsinkite.

Šaltinis: The Telegraph

IMG_2151

10 comments on “Sėklų ir riešutų duonaAdd yours →

    1. Tikrai nieko nenutiks, jeigu jūs ir neįdėsite. Gal tik vandens pradžiai kiek pamažinkite, nes čija sugeria daug vandens, tai neįdėjus gali būti per skysta masė. O jeigu pamatysite kad trūksta, įpilsite.

    1. Keista, bet valgant tikrai atrodė, jog valgai duoną tik su daugiau saulėgrąžų 🙂 Man buvo skanu užsitept sviesto ir užsidėt sūrio riekelę.

  1. duona skani, bet labai trupa, net nesipjausto normaliai :/ kas netaip? gal vis del to reikejo tu cija seklu ideti? ar per silpnai suslegiau?

    1. Plonai jos tikrai neatpjausi, visgi, nėra joje glitimo, čijos sėklos tikrai nebūtų pagelbėję. Net ir gerai suslėgus, ji vistiek trupės. Dieną pastovėjus, jau pjaustysis lengviau

  2. O kodėl psyllium seed husks pamiršote? Gi būtent tos sėklytės ir suriša visus produktus, ir duona gaunasi super. Ne kartą dariau pagal originalų recepta ir niekad netrupėjo

    1. Nepamiršau, tiesiog neturėjau, pakeičiau juos maltais linų sėmenimis, kurie taip pat duoną sulipina. Nėra ji labai trapi, kad neatpjautum, tik trapesnė nei įprasta duona.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*