Dar vienas nuostabus receptas iš graikų virtuvės. Negalima sustot valgyt šių traškių pagrindu, bet minkštu vidumi tartų.
Pagrindui:
2 puodeliai miltų;
¾ a.š. druskos;
30 g ištirpinto sviesto;
½ puodelio šilto vandens.
Įdarui:
225 g mizithra sūrio arba sausos varškės;
225 g rikotos sūrio;
1 ½ puodelis cukraus (gan saldu, galima kiekį mažinti, nors originale buvo 3 ½ p);
2 kiaušiniai;
1 a.š. vanilės ekstrakto (galima keisti šaukštu vanilinio cukraus);
1 puodelis¬† savikėlių miltų (į paprastus įdėkite 1 a.š. kepimo miltelių, aš pamiršau įdėt, bet skonis nuo to tikrai nenukentėjo).
Pagrindui miltus sumaišyti su druska, į juos supilti ištirpintą sviestą, vandenį ir tešlą minkyti, kol taps vientisa ir elastinga. Padalinti ją į 20 dalių ir uždengus drėgnu rankšluostėliu palikti 1-2 valandas kambario temperatūroje.
Įdarui cukrų ištrinti su sūriais bei vanilės ekstraktu, po vieną plakat įmušti kiaušinius. Supilti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti į ploną apskritimą (apie 10 cm skersmens), ant vidurio dėti po šaukštą įdaro, paskleisti taip, kad nuo kraštų apie 1 cm liktų tuščia, tada gražiai kraštus užlankstyti. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 1800C temperatūroje apie 20 minučių, t.y. kol įdaras gražiai paruduos.
Šaltinis: „Vefa‚Äòs kitchen“, 2009
Žiuriu Vefa‚Äòs kitchen dabar virtuve valdo 😀
Jau neilgai 🙂 Išbandžiau tai ką buvau pasižymėjus tik įsigijus knygą. Dabar galiu gyvent ramiai
Įdomu, ar šių tartų skonis nėra panašus į braziliskos duonelės iš JDC?
Net neįsivaizduoju kas ta braziliška duonelė, tai negaliu ir palyginti