Lengvos karamelės ir stipraus moliūgų skonio užtepas. Tinka tiek ant skrudintos duonos, varškės sūrio užsitepti, tiek blynams pagardinti, desertams gaminti. Dar karštą supilsčius į iškaitintus stiklainius, užtepo turėsite ir žiemai.
1 puodelis cukraus,
1 ¼ puodelio moliūgų tyrės,
1 v.š. citrinos sulčių.
Cukrų sumaišykite su 1/3 puodelio vandens. Maišykite, kol cukrus ištirps. Užvirti ant didelės ugnies ir virti apie 7 minutes arba kol cukrus karamelizuosis ir įgaus gintarinį atspalvį. Nukelkite puodą nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite moliūgų tyrę, citrinos sultis (stovėkite atokiau, nes gali aptaškyti įkaitusi karamelė). Uždėkite ant sumažintos iki vidutinio kaitrumo ugnies ir vis pamaišant kaitinkite apie 5-7 minutes, kol užtepas sutirštės.
Šaltinis: Vegetarian times, 2012 October
Aš čia šiaip, ne į temą – o tavo vyras tokius aptepus valgo? 😀
Maniškis valgo viską, kas iš mėsos, o tokių net neragauja. Nors kartais nustebina, paprašęs kokio pyrago 🙂 Bet valgau aš, daug ką ir dukrytė, o ir bendradarbės mėgsta degustuot
Beje, čia tik man taip atrodo ar jau kurį laiką naudoji naują objektyvą?
Deja, bet ne. Vis tas pats. Fotografuot irgi vis dar neišmokau, tik nuotraukos dabar į blogą dedamos didesnio formato.
Neee, pačios nuotraukos gražesnės. 😉
Aš labiau savikritiška, bet ačiū 😉 Man rodos, kad dėl didumo jos kiek geriau atrodo