Rooibos arbata kepiniuose naudojama pienui pakeisti ir kaip natūralus dažiklis. Nutariau atlikti eksperimentą ir pažiūrėti koks bus skirtumas jeigu vietoj arbatos (kaip pateikta recepte) naudosiu pieną ar paprastą vandenį. Išvados tokios: su paprastu vandeniu pyragėliai išėjo kieti, o su pienu ir arbata beveik niekuo nesiskyrė, išskyrus tai, kad pyragėliai su Rooibos arbata buvo vos į rausvumą (nuotraukoje to nematyti). Kad gautųsi intensyvesnė spalva, reikia naudoti stiprią arbatą, o aš tada pasidariau tokią kaip pati geriu.
100 ml stiprios Rooibos arbatos;
110 g minkšto sviesto;
170 g cukraus (man per saldu buvo, reikėtų mažiau);
280 g kekso miltų (405 D);
1 a.š. kepimo miltelių;
3 kiaušiniai.
Įkaitinti orkaitę iki 180 0C.
Miltus, kepimo miltelius ir cukrų išmaišyti, sudėti kambario temperatūros sviestą ir trinti tarp pirštų, kol gausime trupinius. Sudėti išplaktus kiaušinius, išmaišyti, tuomet supilti Rooibos arbatą ir dar kartą gerai išmaišyti. Dėti tešlą į kepimo formeles ir kepti 25-30 min.
P.S. į keksiukų indelius dėjau po kaupiną šaukštą, todėl gavosi maži pyragėliai ir kepimo laikas sutrumpėjo. Labai tiktų koks glaistas.
Šaltinis: www.intabateas.com
kad pakeisciau 100 ml pieno, reikia 100 ml rooibos arbatos, ar teisingai supratau? 🙂
Taip, jūs supratote teisingai, keičiama tuo pačiu kiekiu