Labai purūs ir lengvi blyneliai. Vietoj rikotos galima naudoti pertrintą
varškę. O vaisių užpilas tinka bet kokiems blynams.
250 g rikotos;
125 ml pieno;
2 kiaušiniai;
20 g cukraus;
125 g miltų;
3 š. klevų sirupo (naudojau cukraus sirupą);
1 kivi;
1 bananas;
½ obuolio.
Išmaišyti rikotą, pieną, trynius ir cukrų iki vientisos
masės. Suberti miltus ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų
ir atsargiai įmaišyti į tešlą . Kepti svieste iš abiejų pusių.
Nedideliame inde pakaitiname klevų sirupą. Vaisius
susmulkinti mažais kubeliais ir sudėtį į verdantį sirupą. Truputį pavirti ir
užpilti ant blynelių.
Cukraus sirupas – kas tai?
Į vandenį įdėta cukraus ir pakaitinta, kol sutirštėja.
o cukraus sirupa tai pati tirpdei cukru ar pirkai gatava? nes mum reikejo cukraus sirupo tai niekur neradom pirkt Lietuvoj (:
nevermind – pakomentavau o tik tada paskaiciau ankstesnius komentarus (blush) (:
Redagavo shiny 2008-01-10 13:19
🙂 Pirkti irgi niekur neradau, kai norėjau kažkokį desertą pasigaminti. Pati dariausi.
Klevų sirupo yra pirkti IKI parduotuvėse.
Klevų sirupo tai yra pirkti, bet cukraus – ne. O užpilą gamindama naudojau cukraus sirupą, nes tingėjau eiti nusipirkt klevų 🙂 Bet manau, kad taip net skaniau buvo, nes vaisių skonio neužgožė
neblogas
kaip reikia pasigaminti klevu sirupa
Klevų sirupo nepasigaminsi, jo yra pirkti. Tik ruošdama užpilą neturėjau, tai kaip jo pakaitalą naudojau cukraus sirupą
Dieviškai gardūs blyneliai!!!! Ačiū, Forelle, už puikų receptą! 🙂
O jei as ta tesla ipilciau i keksiukine ir orkaitej kepciau,ar iseitu kad nors gero?
Turėtų pavykti, be rikotos blynus labai sėkmingai kepu orkaitėje