Užgavėnės jau ne už kalnų, todėl pats laikas įdėti ir naujų skanių blynų receptų.
1 puodelis (250 ml) miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. kepimo sodos;
Žiupsnelis druskos;
2 v.š. cukraus;
125 g rikotos sūrio;
1 puodelis pieno;
1 kiaušinis;
25 g ištirpinto sviesto;
½ citrinos sulčių ir truputis tarkuotos žievelės (nebūtinai);
Bananų, jogurto, medaus (klevų sirupo).
Išmaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų ir druską; kitame inde išplakti rikotą, pieną, kiaušinius, tirpintą sviestą, citrinos sultis. Į šlapius produktus įmaišyti miltų mišinį. Kepti didelius blynus ant nedidelės ugnies sausoje keptuvėje. Laikyti šiltai, kol visi iškeps. Patiekti su jogurtu, bananais ir užpiltus medumi ar sirupu.
Šaltinis: taste.com.au
Fantastika. Butinai kepsiu!
Su Rikota.
Ir Baaaanais, jogurtu ir medumi.
Spėju turėtų būti laaaaaaabai gerai.
Bet aš gerai šiais metais susigalvojau. Kiek galima. Aš užsisakiau šventinius pusryčius ir pati blynų nekepsiu ( evil )).
Taip, bananai, jogurtas ir medus labai puikus derinys, kuris bus panaudotas ir bet kuriems blynams. Pavydžiu dėl šventinių pusryčių, o aš kelsiuos dar anksčiau nei įprastai, kad prikepčiau blynų ir į darželį neštis dukrytei
Nu jau nuotrauku „skanumas“:)
Atrodo visai paprastas receptelis, bet skanumas didelis:)
Tos blynų nuotraukos taiiip gundo, taip nerealiai jie atrodo, man manau nesigautų tokie gražūs, purūs, čia jūs manau su elektrine keptuve kepat ar kaip?
Kepti paprastoje keptuvėje ant dujinės viryklės. Nemanau, kad čia labai sudėtinga, svarbu tik įgusti
Ačiū už puikų receptą, ką tik išmėginau, buvo be galo skanu :] tik citriną pakeičiau laimu ir valgiau su natūraliu jogurtu, tikri pavasarainiai pavakariai
Kepiau kaip nurodyta, tik sodos neturejau tad dejau i arbatini sauksteli kepimo milteliu. Skonis tobulas!! Net nereikia priedu, vieni burnoj tirpsta. Aciu uz nuostabu recepta! Ryt meginsiu blynus su riesutu sviestu 🙂