Buvau pasižadėjus nuostabaus rikotos apkepo receptą, kurį kepu nuo vasaros pradžios, bet kuo toliau, tuo sunkiau jį nufotografuoti, kai taip greitai sutemsta. Kantrybė jau trūko ir dedu tokias nuotraukas, kokios yra. Pirmą kartą kepiau pagal šį receptą, bet buvo per daug saldus ir sunkios konsistencijos, todėl pasirėmus šio ir varškės apkepo receptais, iškepiau tirpstantį burnoje, purų apkepą.
400 g rikotos sūrio;
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai;
½ skardinės kondensuoto pieno;
4 v.š. miltų.
Aviečių padažui:
2 puodeliai aviečių;
3-4 v.š. cukraus;
1 a.š. kuzu miltelių.
Rikotos sūrį išsukti su kondensuotų pienu, kiaušinių tryniais bei miltais. Sukrėsti iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti į sviestu pateptą kepimo indą ir kepti įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje 40-50 minučių.
Padažui avietes su cukrumi supilti į puodą ir kelias minutes pavirti, kad išsileistų sultys. Pertinti per sietelį, kad neliktų sėklyčių ir supilti atgal į puodą supilti ir kuzu miltelius ištirpintus dviejuose šaukštuose šalto vandens. Pakaitinti maišant apie minutę.
kaip skaniaiiii atrodo 🙂
bet niekur pas mus utenoj nerandu rikotos 🙁 o gal galima kuo kitu pakeist?
Ačiū, apkepas realiai daug gražiau atrodo. O skonis tikrai ypatingas, dukrytė dabar jo vis ir reikalauja.
Dėl rikotos sunku ką patarti. Nejaugi Rimi parduotuvėse nėra? Visur jos matau. Kažkuo pakeisti sunku, nes jos skonis labai švelnus, nebent gamintis pačiai.
Užsišaldyk kefyro pokutį (patogiau, kur maišeliuose turbūt) ir po to įdėk sušalusį į marlę, ir štai tau po kelių valandų ar po nakties 200 g maždaug rikotos. 😀
Kefyrinė varškė nėra rikota. Skoniai truputį skiriasi ir kefyrinė šiokios tokios rūgštelės turi. Galima iš salduas pieno pasidaryti švelnią
Nu jaučiu, kad sulyg šiuo receptu vėl atgaivinsiu savo failą „reikia išbandyti“, kuris pastaruoju metu visai apleistas liko. ŽIAUUURIAI skaniai skamba!!! Gal dėl to, kad matau kondensuotą pieną, kurį be galo mėgstu, sąraše :). Ir tikrai išbandysiu, gal net rytoj 🙂
Kondensuotas pienas visur suteikia labai malonų skonį, čia jis irgi suvaidina svarbią rolę
Wow! Įsivaizduoju, kaip skanu! Man viskas kas varškiška – skanu! 🙂
Tikrai skanu. Mes be sūrių, varškės neišgyvenam nė dienos.
O… receptas labai iškalbingas. Perskaičiau, ir neliko abejonių, kad jis nuostabus! O ir vaizdas nuotraukose tai tik patvirtina 🙂
P.S. Tikrai tos trumpėjančios dienos erzina… labai apsunkina fotografavimo malonumus 🙁
Išbandyk ir įsitikink, koks jis nuostabus 😉
O tamsa tikrai pradeda nervint, ypač kai ilgai dirbi ir grįžti jau tamsoje
Oi, aciu mergaites uz patarimus. Ricotos dar negavau, bet nenuleidziu dar ranku. Nes labai jau viliojanciai tas pyragelis atrodo.
Koks grožis…Tiesiog vilioja imti ir kuo greičiau išsikepti 🙂
Tai ir nedelsk 😉 paskui užsimirš
Kažin galima gaminti iš rikotos pagamintos iš kefyro? Kaip tik turiu šaldyto kefyro…
Man skonis ne tas, bet apkepas turėtų pavykti, gal ne tokios skonio, bet vistiek skanus bus
Nuostabus apkepas, aciu labai! Net kramtyti nereikia, nes nespeji tiesiog 🙂
Prašom, rikota man tuo ir patinka, kad viskas su ja būna labai puru ir kaip sakot, nereikia nė kramtyti 🙂
Pagaliau!!!!! Jau pyagelis orkaitej. Laukiu rezultato.
Tai va,iskepe. Bet man toks kaip nuotraukoje nesigavo. Bet skonis dieviskas. Gavosi pakankamai dregnas bet burnoje tirpsta. Man jis labiau gavosi kaip apkepas negu pyragas.
Čia ir yra apkepas, o ne pyragas 😀 Matyt ne taip peskaitėte, bet tikrai skanus apkepas
Viska as gerai perskaiciau 🙂 ir gavosi be galo skanus apkepas, na jis man gavos toks marmurinis, toks dregnas, o kol siltas buvo dar skanesnis.
Aciu uz idejas ir receptus.
Drėgnumo nuotraukose nesimato, bet tikrai ne sausuolis čia. O rezultatas labai dažnai priklauso ir nuo naudojamų produktų, todėl kiek kepėjų, tiek ir variantų 🙂
Prašom, džiaugiuosi, jos receptai išbandomi ir patinka ne mums vieniems
Sveika, norėjau paklausti kaip čia su miltais? Su kaupu? 🙂
Ne, visuose receptuose jeigu nenurodyta kitaip, matuojama nubrauktais šaukštais
Aišku, išsikepiau, labai skanu, bet ar nereikėjo kepimo miltelių? Nes jis man gavosi gal 1,5 cm aukščio. 😀
Jeigu didelė kepimo forma tai plonesnis ir gaunasi. Manasis keptas gal 12 cm skersmens formoje. O kepimo milteliai nepadės, geriau reikia baltymus iki standumo išplakti, jie formą ir palaiko. Į varškės apkepą juk irgi kepimo miltelių nededam
Na, taip mano skarda didesnė, bet jis gavosi be tų oro tarpų, nors baltymus gerai išplakiau. Turbūt mano klaida per didelis įsijautimas maišant. 😀 Beje labai ačiū už pamokėles.
Oro burbulai dėl baltymų ir atsiranda, jeigu juos sudėję dar ilgokai maišėt, tai jie subluško ir apkepas neiškilęs. Net į pyragą dedant baltymus, užtenka kelis kart su šaukštu nuo apačios keliant pamaišyti. Sėkmės toliau eksperimentuojant 😉
Tik ka is kilogramo rikotos tavo recepto ikvepta pasigaminau. Tik vietoj miltu dejau piene ismirkytus manus. Ir valgysim su karamelizuotais nektarinais. Jauciu, kad labai skani vakariene laukia 🙂
Ir kaip vakarienė? Manau buvo labai skani