Raudonųjų serbentų pyragas

Apie šį pyragą svajojau nuo žiemos, kada ir atradau receptą. Net burnoje jausdavau tą saldžiarūgštį pyrago skonį. Šiandien ta svajonė materializavosi ir aš mėgavausi serbentų rūgštele, sutraukiančia burną, trapiu saldžiu pagrindu ir traškia morenginio viršaus plutele. Man labai patiko, o kaip Margaritai, kurią irgi vaišinom pyragu?

Copy of Picture 1744

Pagrindui:

1 1/2 puodelio miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

110 g kambario sviesto;

1/2 puodelio cukraus;

2 kiaušinių tryniai;

Viršui:

2 kiaušinių baltymai;

1/2 puodelio cukraus;

2 a.š. kukurūzų krakmolo;

2 1/4 puodeliai raudonųjų serbentų.

Pagrindui skirtus produktus gerai išmaišyti ir tešlą išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Vėliau tešlą iškočioti (tešla buvo per daug trapi kočiojimui, tai aš taip aplipdžiau) ir įtiesti į kepimo skardą. Dėti į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes arba kol taps gražiai auksinės spalvos.

Įdarui baltymus išplakti iki standžių putų. Palaipsniui įmaišyti cukrų ir krakmolą, plakti dar 5 minutes.¬† Įmaišyti serbentus ir užpilti ant pagrindo. Kepti dar apie dešimt minučių (man pasirodė mažokai, tai kepiau dvigubai tiek, arba galima temperatūrą padidinti).

Šaltinis: allrecipes.com

Copy of Picture 1748

45 comments on “Raudonųjų serbentų pyragasAdd yours →

  1. Ačiū už viltingą receptą, būtinai pabandysiu, o tai amžinas galvosūkis, ką su tais raudonaisiais serbentais daryti… 🙂 Klausimėlis: kaip čia su tuo kukurūzų krakmolu? Jo yra visur, ar galima kažkuo pakeisti?

  2. Aš nebespėju juos bandyti – gerai kad yra daugybę valgytojų. Jie jau nebesistebi, kad kiekvienąkart vis kitoks pyragas. Kepu tuos pačius tik savo obuolių pyragą, nuo kurio visiems seilės tysta, ypač skanu kai su rūgštokais obuoliais kepu; forellės saldžias plyteles ir bananinis pyragas ir tastyart šokoladinis pyragas. Šitas įtariu ir bus tarp favoritų, tuo labiau kad yra labai daug serbentų.

  3. oi, cia jau labai senas pyrago receptas… dar vaikysteje mama toki kepdavo… dabar ir pati karts nuo karto iskepu, nors pyragu nevalgau:P

  4. Man kažkaip nesiseka su tais baltymais 🙁 . Anksčiau kaip ir viskas gerai būdavo, o dabar nebeišplaku iki standžių putų – vis tiek jie tokie ne iki galo išplakti. Nesuprantu ką ne taip darau

  5. shiny, manau galima pakeisti ir kitomis uogomis, tik juodi gal labiau pasileidžia.

    Gaby, mums visiems ragavusiems buvo saldžiarūgštis, bet tikrai ne rūgštus arba, mums taip atrodė, nes mėgstam serbentus

    Asta, nesistebiu, kad kiaušiniai neišsiplaka. Neperseniausiai su keliomis merginomis diskutavom, sako, kad skirtingų paukštynų ir kiaušinių kokybė skiriasi, yra vieni, kur ne tik baltymai nuo trynių sunkiai atsiskiria, bet ir baltymai neišsiplaka. Man pasisekė, kad dabar kaimiškų gaunu

  6. Gavau kelis kaimiškus kiaušinius ir pabandžiau išplakti baltymus – gavosi kaip priklauso ir be ypatingų pastangų. Todėl dabar suku galvą kaip gauti naminių kiaušinių.

  7. Man irgi naminiai kiaušiniai praverstų. Retai gaunu, o jeigu gaunu dažniausiai dukrytės patiekalams naudoju. Galima pirkti ekologiškus, bet kaina kosminė

  8. Kepiau su slyvom (vietoj serbentų) šitą pyragą. nerealaus skanumo, tik į įdarą reikia mažiau cukraus dėt, negu čia parašyta.

    Gerai, kad dvigubą porciją kepiau, tai nors paragaut liko :O)

  9. Valgiau tokį. Žiauriai skanu, tik idomu ar pavyktų pačiai toky pasigamint. O puodelis tai kiek čia? Kaip ir stiklinė?

  10. beje, dabar pavasaris, serbentų dar nėra, tai galvoju gal galima butu uogiene panaudoti? na čia jau galima sakyti visai kitas pyragas gautūsi, bet gal gautusi kas? 🙂

  11. Kodėl turėtų nepavykti? Nėra čia ypatingai sudėtingas kepinys, reikia tik serbentų turėt.
    Puodelis – 240 ml, nežinau kokias stikines turite, gali ir neatitikti, kitur stikinės 200 ml

  12. Kaip tik valgau šį pyragą. Iš tėvų parsivežiau maišelį raudonųjų serbentų, tad sugalvojau dalį sunaudoti kepiniui.
    Kaip skanu! Tobulas rūgštumo ir saldumo derinys.. O tešlos skanumas.. Negaliu atsitraukti – bėda :))

  13. Kad visos tokios bėdos būtų 🙂 Aš šiemet ieškojausi kokio kito recepto su raudonaisiais serbentais, bet atrodo, kad šis visgi – tobulas ir paieškas teks nutraukt

  14. Tikrai tobulas receptas 🙂 Niam… Iškepiau dviguba porciją, per visą orkaitės plotą! Ir atrodo, kad tuoj pati viską suvalgysiu 🙂 Beje morengą kepiau 20 min. ant 190 C. Serbentų sode prisirikau įvairių spalvų, tai toks spalvingas gavosi 🙂 AČIŪ už receptą, reiks bandyti ir su vyšniom ir su slyvom 🙂

  15. Superskanus:)

    Tik kad baltymų pasirodė mažoka, bet matyt todėl, kad dariau dviejose formose ir gal padariau plonesnį pagrindą (dabar žiūriu foto, kad jo:). Vieną tarto formoj kepiau, tai gavos plonytis gana, bet skonis nuo to nenukentėjo, tik gal smagiau valgyt, kai storesnis. Kartojamas BUS, ačiū už receptą!:))

  16. Neseniai aš kepiau 🙂 buvo skanu.. Tik šeimyna pasakė, kad per rūgštu 🙂 tai po to kepiau su mėlynėm 🙂 va tada tai buvo labai skanu :))

    1. O man kaip tik patiko tas saldžiarūgštis skonis, nes kai vienas morengas, tai man jau per saldu. Manau su bet kokiomis uogomis būtų skanu ir vyšnios puikiai tam tiktų

  17. Superinis pyragėlis! Jau kelinti metai kepu, tik dabar serbentų truputį mažiau dedu, nes šeimai pasirodė rūgštokas. Jeigu iškepu rytą, tai vakaro ir nebesulaukia nė gabalėlis 🙂

  18. Ačiū už receptą! Man labai patiko, ir gavosi būtent, kaip Jūs ir apibūdinote – saldžiarūgštis skonis. Tiesiog įdomu, kaip pyrago skonis kitą dieną, palaikius šaldytuve? Nes kol kas ragavau tik šiltoką:)

    1. Tikrai geras receptas ir puikiai tinka su rūgštesnėmis uogomis. Galite pabandyti ir su agrastais, taip pat skaniai gaunasi. Nors su vyšniomis, įsivaizduoju kaip skanu turėjo būti

  19. Labai norisi išbandyt, bet turiu tik bulvių krakmolo, ar tikru? Ar būtina į parduotuvę lėkt kukurūzo krakmolo pirkt? 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*