Paprasta ir skani improvizacija iš to kas buvo šaldytuve.
Trapios tešlos;
lašišos (naudojau rūkytą);
grietinėlės sūrio (Philadelphia, tinka ir Creme Bonjour) (maždaug 50 g 1 kiaušiniui);
kiaušiniai;
juodieji pipirai;
krapai.
Tešlą plonai iškočioti ir iškloti kepimo formeles. Į kiekvieną formelę įdėti truputį susmulkintos lašišos (nepadauginti, nes bus per sūru, nebent tešla storiau iškočiota), pabarstyti krapais, juodaisiais pipirais ir užpilti kiaušinių ir sūrelio plakiniu. Dėti į 180 0C įkaitintą orkaitę ir kepti 20-25 minutes.
Paprasta bet neprasta improvizacija!!!
Jau įsivaizduoju, kaip skanu!
kaip gaminama trapi tesla?
Koks nuostabus receptas šventiniams pusryčiams! Kokią tešlą naudojai? Ar pirktinę ar pati maišei?
O taip, pyragėliai tikrai labai skanūs. Nors jau man, kuriai įvairūs sumuštinukai buvę nebuvę, labai patiko.
Trapią tešlą gaminau pagal šį receptą:
125g minkšto, kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinio;
200g miltų;
žiupsnio druskos
Sviestą išsukti su kiaušiniu, suberti miltus su maišytus su druska, gerai išmaišyti, suminkyti į vieną gabalą. Jeigu trūksta drėgmės, galima įpilti šaukštą šalto vandens. Uždengti plėvele ir valandai palikti šaltai.
Ačiū! Būtinai išbandysim 🙂
Labai skaniai atrodo. Kaip manote, jeigu vietoj lašišos naudočiau kumpį būtų skanu?
Taip, tinka čia ir kumpis, tik jeigu jis nėra labai sūrus, reikėtų kokių prieskonių ar druskos į kiaušinių plakinį
Oi, prašau prašau, man bent vieną… atrodo nuostabiai ir labai labai mano skonio pyragaičiai! Tokios paprastos idėjos dažnai būna pačios puikiausios 🙂
O taip, skonis tikrai nustebino, nors panašių receptų kai ieškojau,tai tiek produktų reikėdavo, jog galvojau, kad mano variantas bus šiaip sau.
kaip skaniai atrodo ;o siandien bandysiu!
gavosi puikiai! aciu uz receptuka