Pyragas su varške ir persikais

Kaip ir kiekvieną savaitgalį, taip ir šį, saldinamės gyvenimą pyragu. Šįkart pyragas su šokoladiniu trupininiu pagrindu bet viršumi, vaniline varškės mase ir konservuotais persikais. Pagrindui panaudojau trupininio pyrago receptą, kuriuo pasidalino Živilė prieStalo.lt, tik pridėjau kakavos, o varškės įdarą padariau kaip ir šiam pyragui.

Pagrindas:

400 g miltų;

200 g sviesto;

100 g cukraus;

2 dideli kiaušinių tryniai;

2 š. grietinės;

4 š. kakavos miltelių;

žiupsnelis druskos;

Įdarui:

1 skardinė konservuotų persikų puselių;

500 g varškės;

100 g cukraus;

3 tryniai;

100 ml grietinės;

keli lašai vanilės esencijos ar vanilinio cukraus pakelis.

Pagrindui skirtus miltus, cukrų, kakavos miltelius ir druską išmaišyti. Įtarkuoti šaltą sviestą ir peiliu kapoti, kol neliks sausų miltų. Sudėti grietinę, trynius ir tešlą išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdarui skirtus produktus (išskyrus persikus), sumaišyti iki vientisos masės. Kepimo formą iškloti 2/3 tešlos, padarant ir aukštus kraštus, įpilti truputį varškės masės, sudėti persikus ir užpilti likusia varške. Užtarkuoti tešla. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Atšaldyti.


31 comments on “Pyragas su varške ir persikaisAdd yours →

  1. Nieko nereikia barstyti, tešla sviestinė, ji neprikeps prie paviršiaus, labai lengvai viskas išsiims. Tik tolygiai išklok ir kišk į įkaitintą orkaitę

  2. Pas mane gana tiršta gavosi, kepant turėtų sutirštėti, o atšalus neturėtų būti problemų pjaustant. Geriausia tokiems įdarams naudoti sausą varškę ar varškės sūrį

  3. as naudojau du su puse pakelio varskes zvaigzdute 7proc riebumu. Konsistencija tai kaip koses kokios ryziu.

    O dar – kokiu mazaug storumu tesla klot i skarda? Apie 5mm uzteks? Man jos labai mazai atrodo, kai rutuly tam palyginus su forma 🙂

  4. Užteks ir 5 mm. Jeigu pamatysi, kad tešlos daugiau, tai dar uždėsi.
    Tokios varškės nenaudoju. Naudojau maišeliuose pirktą, tokia sausa būna, po pusę kilogramo supakuota 9 procentų riebumo

  5. Laikau ir aš 🙂 tik pjaustytk visiškai atšalusį, visi varškėsp yragai skaniausi šalti. Aš kai pravėso dar į šaldytuvą įkišau

  6. Hmmm liko kepti 15 minuciu, o matau, kaip pavirsiuje pro tesla ta varske kumkuliuoja :/ kazkas nesigavo… Itariu bus varskes apkepas pagerintas 😀

  7. Atšaldyk, gal nebus apkepas. Aš nieko negaminu iš varškės pakeliuose, ji man toks "skystalas" būna, tai net nežinau ar ji kalta ar ne

    1. Kepiau iš pačios paprasčiausios „Alpenrose“ varškės pakeliuose, nei ji skysta buvo, nei šlapia, normali varškė, gavosi kuo puikiausiai, nemanau, kad jei receptas nesiseka reikia kaltinti produktus 🙂

      Ačiū už šį nuostabų receptą, visuomet kepdavau panašų, bet va idėja su persikais nereali.

  8. As itariu, kad cia persikai pagadino reikala – as ju nenusausinau pries dedama ant tos varskes. Siaip atrodo normaliau. Kai jau prapjausiu idesiu nuotrauka 🙂

  9. vavava, aš irgi išbandžiau. Šiaip kažkiek primena anksčiau šiame bloge aprašytus dėmėtuosius pyrgaičius. Kai iškepė tai visai neatrodė puikiai ir skonis nieko spešl, bet kai per nakti pabuvo šaldytuve.. tai visi apšalę klausinėjo kur pirkau šitą gėrį xi xi
    Varškę pirkau maišelyje, kur po 0,5kg būna. tik dėl tešlos kilo klausimų kaip ją kapot 🙂 tai paprasčiausiai suminkiau. ir jau 2X dariau, bet atrodo vis sviesto per mažai nes per sausa tokai tešla gaunas tai dėdavau daugiau sviesto arba grietinės. Čia Ultimate pyragas, ačiū 🙂
    Šiandien kepu 3 kartą – ideali kalėdinė dovana

  10. Man dėmėtųjų pyragaičių nė kiek neprimena, nebent kad abiejuose tešla šokoladinė ir varškės įdaras.
    Tešlos kapojimu irgi neužsiimu, nes paprasčiausiai neturiu tiek vietos, bet tinka ir suminkyti. Aš tarp pirštų trinu sviestą su miltais, kol gaunasi šlapi trupinukai. Aš dažnai trupininį kepu, tai galiu pasakyti, kad ar tešla sausa ar ne, priklauso nuo kiaušinių dydžio, pora kartų naudojau XL dydžio, jokių problemų nekilo, o kitais kartais daugiau grietinės įdėdavau.
    Malonu, kad patiko ir taip dažnai kepamas. Tikrai labai skanus, bet reikia šaltai palaikyti. Geriausia kepti vakare, nakčiai įdėti į šaldytuvą, o jau ryte galima vaišinti.

  11. Ir aš kepiau, ir aš! 🙂 Labai ačiū už receptą – skanus pyragas 🙂
    Tik klausimas toks "profesinis" – gal kas gali man paaiškint, kodėl kartais man tokio tipo pyragų (ir šito, beje) tešlos kraštai gaunas trapūs, bet pakankamai kieti? O gal taip ir turi būti? Kaip gavosi tau, Forelle? 🙂

  12. Nebuvo kraštai labai jau kieti, valgėm jau pastovėjusį per naktį, tai nuo masės buvo drėgni ir trapūs. Man trapūs gaunasi ir niekad neužkliūdavo kietumas

  13. Hm, hm, hm. Na, man irgi nesigauna laaaabai kieti, bet.. na, tarkim, su šaukšteliu to krašto taip lengvut lengvutėliai "neatsignybsi" 🙂
    Šiaip ar taip, dar kartą ačiūūū už skanų pyragiuką 😉

  14. kepu si pyrageli, ziuresim kas gausis. Forelles receptus atradau gaspadine.lt ir visi toki gerai. Dabar atradau sia svetaine, jega. Reikes isbandyti kuo daugiau receptuku. Esu kepusi Forelle vengriska varskes pyraga nu tai tiesiog pasaka ne pyragas, tikiuos ir sitas puikiai pavyko 😉

  15. Pavyks ir šitas, juk varškės masė ruošta kaip vengriškam, nes man irgi jis labai patiko 🙂
    Labai malonu girdėt, jog patinka manieji receptai. Vadinasi ne veltui čia vis kažką įdedu

  16. šis pyragas tai unreal. 🙂 Is pirmo kepimo pasakiskas skonis, tai jei toliau tik tobulesiu, tai – dabar jau dziaugsmo asara rieda 😀 tik as su mangais dariau, nes persiku neradau 🙂

  17. pasakiskai skanus pyragas,gaminau jau kelis kartus pagal si recepta,tapo megstamiausias ir mylimiausias musu pyragas)aciu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*