Pusryčių batonėliai

Pusryčiams tokie saldumynai man netinka, organizmas reikalauja šiltos košės, bet priešpiečiams šis saldėsis tikrai geras pasirinkimas. 

IMG_1251200 g (pusė skardinės) kondensuoto pieno (kambario temperatūros),

125 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo; galima prieš tai pakepinti),

40 g kokoso drožlių,

50 g džiovintų vaisių (spanguolių, vyšnių ir pan.),

60 g įvairių sėklų (sezamo, saulėgrąžų, moliūgo),

60 g kepintų riešutų (žemės riešutų, anakardžių, migdolų, lazdyno).

IMG_1256

Avižinius dribsnius, kokoso drožles, smulkintus džiovintus vaisius, sėklas bei pusiau skeltus riešutus sumaišykite. Supilkite kondensuotą pieną ir gerai išmaišykite. Jeigu pienas tirštas, ką tik iš šaldytuvo, pašildykite. Gautą masę sukrėskite į aliejumi pateptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą ir gerai suplokite 0,5-0,7 cm storiu. Kepkite 130 °C įkaitintoje orkaitėje 60 miučių. Išėmus po 15 minučių supjaustykite ir palikite visiškai atvėsti.

Laikykite sausoje vietoje.

Šaltinis: pagal Nigella

Pagaliau prisirinkom daug klevo lapų ir prigaminom rožių puokščių 🙂

IMG_0940

5 comments on “Pusryčių batonėliaiAdd yours →

    1. Naudojau kažkur 28cmX18cm skardą. Bet jeigu turite didesnę – ne bėda, tiesiog pusę ar trečdalį padengiate mase, nes tešla tiršta ir formos nekeis, gal tik kraštelis kiek nuplonės. Jeigu turite apvalią formą, tai plotas atitiks 24-26 cm skersmens kepimo formą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*