Pusryčiams tokie saldumynai man netinka, organizmas reikalauja šiltos košės, bet priešpiečiams šis saldėsis tikrai geras pasirinkimas.
200 g (pusė skardinės) kondensuoto pieno (kambario temperatūros),
125 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo; galima prieš tai pakepinti),
40 g kokoso drožlių,
50 g džiovintų vaisių (spanguolių, vyšnių ir pan.),
60 g įvairių sėklų (sezamo, saulėgrąžų, moliūgo),
60 g kepintų riešutų (žemės riešutų, anakardžių, migdolų, lazdyno).
Avižinius dribsnius, kokoso drožles, smulkintus džiovintus vaisius, sėklas bei pusiau skeltus riešutus sumaišykite. Supilkite kondensuotą pieną ir gerai išmaišykite. Jeigu pienas tirštas, ką tik iš šaldytuvo, pašildykite. Gautą masę sukrėskite į aliejumi pateptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą ir gerai suplokite 0,5-0,7 cm storiu. Kepkite 130 °C įkaitintoje orkaitėje 60 miučių. Išėmus po 15 minučių supjaustykite ir palikite visiškai atvėsti.
Laikykite sausoje vietoje.
Šaltinis: pagal Nigella
Pagaliau prisirinkom daug klevo lapų ir prigaminom rožių puokščių 🙂
O kokie maždaug Jūsų formos išmatavimai?
Naudojau kažkur 28cmX18cm skardą. Bet jeigu turite didesnę – ne bėda, tiesiog pusę ar trečdalį padengiate mase, nes tešla tiršta ir formos nekeis, gal tik kraštelis kiek nuplonės. Jeigu turite apvalią formą, tai plotas atitiks 24-26 cm skersmens kepimo formą.
Apvalios atitikmuo būtų 25 cm skersmens 🙂 Turbūt turėjot 12-13 cm spindulio (ne skersmens) apvalią formą.
Taip, jūs visiškai teisi. Ačiū, kad pastebėjote, pamiršau padauginti iš dviejų 😉
Gal bandėte kond.pieną pakeisti medumi? Nes įdomu, ar gautųsi gerai:)