Esant tokiems lietingiems ir niūriems orams, taip ir nori šiltos, šildančios sriubos. Ši pomidorinė tokia ir yra – tiršta, šildanti ir labai soti. Būtinai išbandykite.
2 v.š. aliejaus arba sviesto;
3 nestoros morkos, supjaustytos griežinėliais;
1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas;
400 g (1 skardinė) konservuotų smulkintų pomidorų;
900 ml sultinio;
2 puodeliai virtų perlinių kruopų;
1 puodelis virtų lęšių (naudojau prancūziškus žaliuosius);
1 a.š. džiovintų mairūnų;
1 a.š. džiovintų čiobrelių;
1 a.š. druskos;
½ a.š. kajeno pipirų ar čili (galima ir mažiau, jeigu nemėgstate aštriai);
Juodųjų pipirų pagal skonį;
Šviežių petražolių.
Įkaitintame aliejuje pakepti svogūnus, kai suminkštės suberti morkas ir dar pora minučių pakepti. Supilti pomidorus, sultinį, sudėti prieskonius ir užvirti. Po 10-15 minučių suberti perlines kruopas, lęšius ir dar 10-15 minučių pavirti. Patiekti apibarsčius smulkintomis petražolėmis su pašildyta duona.
Šaltinis: idėja iš „Valgiai šeimai ir draugams“, 2006
Sakai butinai isbandyti …hm… gerai bus, jei penktadieni ja bandysiu? :)) atrodo liuks 😉
Penktadienis puiki diena tokiai sriubai 🙂 Tikiuosi, jog patiks. Nes man ji irgi buvo labai skani, o jeigu net vyras valgė ir prašė kartot, tai jau geresnio įvertinimo nereikia
Aprašymas puikiai atitinka ir mano skonį. Perlines kruopas virei atskirai ir tik po to sudėjai į sriubą?
Taip, tiek lęšius, tiek perlines viriau atskirai. Galima ir kartu, bet man nepatinka, kai nusidąžo paskui visa sriuba
Mmm…būtinai bus išbandyta 😉
aš vietoje konservuotų pomidorų naudojau šviežius, gavosi rūgštoka.. o beja, kai naudoji sultinį, kokį naudoji?
Švieži, jeigu labai gerai nesunokę, gali duoti rūgštelės. O sultinįus verdu pati, dažniausiai tai būna vištienos arba daržovių ir naudoju kokį tą dieną turiu
vakar išsivirėm – skanumėlis! Tik neturėjau žalių lęšių, dėjau raudonus, tai neviriau iš anksto nes jie vistiek labai greit suverda. Pats tas šaltam lapkričio savaitgaliui (:
Šiam šaltesniam savaitgaliui tikrai tinkama sriuba. Džiaugiuosi, kad patiko