Šio įrašo nebūtų, jeigu ne skanus atradimas – keptos citrinos. Atradau jas manovirtuve.com, kai ieškojau ką čia pasigaminus iš plekšnės, kurių nusipirkau negavus menkės; visai skani žuvis, tik ilgokai pavargau, kol filė paruošiau. Prie tokios žuvies tiktų ir žali citrinos griežinėliai, bet keptos citrinos sultys įgauna įdomų lyg karamelinį skonį, tai visą citriną nepastebimai ir suvalgiau.
Plekšnių filė;
miltai apvoliojimui;
druska, pipirai;
citrina;
svogūnų laiškų;
aliejus.
Į miltus įberti druskos, pipirų, išmaišyti, apvolioti filė ir iškepti aliejuje. Kitoje keptuvėje gerai pakaitintame aliejuje sudėti apie 3-5 cm storio griežinėliais supjaustytas citrinas ir pakepti, kol paruduos (antros pusės kepti nereikia). Apibarstyti žuvį svogūnų laiškai ir patiekti su kepta citrina.
Šaltinis: manovirtuvė.com
Bandžiau kept citriną ir aš. Bet kažkas buvo ne taip: arba kepiau per trumpai, arba ekologiškos citrinos kažkokios ne tokios – skonis buvo tarp žievelės balto sluoksnio kartumo ir citrinos rūgštumo. Gal nujauti, ką dariau neteisingai?
Kartumo tikrai neturėjo jaustis. Man iškepusias citrinas keliant į lėkštę, karamelės kaip siūlai tįso, ar pas Jus taip buvo? Gal iki galo neiškėpė?
Hm… Tikriausiai bus pastarasis atvejis. Pabandysiu dar 🙂