Petražolėmis gardinti jautienos kukuliai sūrio padaže

Dar vienas „greitas“ receptas. Mėsą pasiruošiau anksti ryte, kad pasimarinuotų, o pietums teliko sudėjus į orkaitę iškepti ir paruošti padažą. Petražolės ir pomidorų pasta kukuliams suteikė išskirtinį skonį, todėl juos gaminsime tikrai ne kartą, o sūrio padažas pasirodė per daug sunkus, geriau pasirinkčiau šį variantą.

500 g maltos jautienos;

1 smulkiai supjaustytas svogūnas;

1 kiaušinis;

¾ puodelio pomidorų pastos;

1 v.š. Vorčesterio padažo;

¾ puodelio šviežių pjaustytų petražolių;

1 puodelis džiūvėsėlių (galima keisti greito virimo avižiniais dribsniais);

druskos, juodųjų pipirų pagal skonį;

miltų apvoliojimui;

aliejaus kepimui;

375 tagliatelle makaronų;

60 g sviesto;

300 ml grietinėlės;

2 puodeliai šviežiai tarkuoto kieto, pvz. Džiugas;

¾ puodelio šviežių pjaustytų petražolių.

Išmaišyti maltą mėsą, svogūnus, kiaušinį, pomidorų pastą, padažą, petražoles bei džiūvėsėlius. Pagardinti druska bei pipirais. Formuoti nedidelius kukuliukus ir apvolioti miltuose. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos ir iškeps (aš kepiau orkaitėje). Nusausinti ir laikyti šiltai.

Makaronus išvirti, vandenį nupilti.

Sviestą ištirpinti, įmaišyti grietinėlę, suberti sūrį ir maišyti, kol sūris pradės lydytis, bet neleisti užvirt. Nukelti padažą nuo ugnies, įmaišyti mėsos kukulius bei petražoles. Patiekti ant makaronų.

Šaltinis: „Pasta Cookbook“, 1997

6 comments on “Petražolėmis gardinti jautienos kukuliai sūrio padažeAdd yours →

  1. kad ir kaip nevasariškai sunkiai atrodytų receptas, kaip tik penktadienį turėjau „pavalgančių“ svečių, tai pagaminau kukulius. dariau ir recepte esantį „sunkų“ padažą, tik Džiugas baiginėjosi, tai truputį mažiau dėjau – išėjo kiek lengvesnis nei priklauso 🙂 Tikrai labai skanu!

  2. As taip pat siandien gaminau si patiekala. Viska tiksliai pagal recepta. Labai skanu! Ypac kukuliukai, jie tokie kazkokie „kitokie“ buvo. Aciu autorei!

  3. Pomidorų pasta ir petražlės kukulius padaro kitokius, galima tokią idėją pritaikyti ir kitiems mėsos gaminiams.
    O autoriaus nežinau, visas ten jų kolektyvas surašytas, bet tikrai super receptas 🙂

  4. Kepiau kukuliukus be pomidoru pastos (neturejau) – gavosi skanus 🙂
    O kepant orkaiteje, kiek laiko ir kokiame karstume kepti? Ar aliejaus kepant orkaiteje reikia? Ar reikia uzdengti ar atvirai? Ar reikia maisyti?

    1. Orkaitėje kepu 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min, priklauso nuo dydžio. Aliejaus nenaudoju, dedu ant kepimo popieriaus ir paskui ir gerai nusiima, ir nėra skardų šveitimo. Kepant nevartau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*