Pasukų sausainiai

Neseniai atradau
šį receptą ir susigundžiau pabandyti, net neįsivaizdavau kad gausis biskvitinio
skonio, minkštučiai sausainiukai. Tik kepant iš visos porcijos, reikės keturių
kepimo skardų. Kol kepa sausainiai reikia pasiruošti ir glazūrą ir dėti ją dar
ant karštų sausainių, tada gražiai nubėga, tik aš¬† paskutinę minutę sugalvojau pusę šokoladu
nutepti, tai kol pasidariau, sausainiai buvo šalti, glazūra tirštoka ir ne itin
gražiai išėjo, bet buvo skanu.


3 puodeliai
miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių;
½ a.š. druskos;
160 g minkšto
sviesto;
1 ½ puodelio
cukraus (jeigu glazūruosit šokoladu ar cukraus pudra dėti daug mažiau);
2 dideli
kiaušiniai;
keli lašai
vanilės ekstrakto;
2/3 puodelio
pasukų.

Išmaišyti kartu
miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišyti iki vientisos masės sviestą su
cukrumi, toliau vis maišant po vieną įmušti kiaušinius. Pakaitomis pilti miltus
ir pasukas vis maišant nedideliu greičiu. Šaukšteliu ant kepimo popieriumi
išklotos skardos išdėlioti tešlą didesniais atstumais ir kepti apie 10-12 min
iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Šaltinis: Gourment


18 comments on “Pasukų sausainiaiAdd yours →

  1. o kokios talpos puodelis? ~230ml? mane visad glumina išraiškos puodeliais/stiklinėmis 🙂

    ir ką daryti su likusiomis pasukomis? aš niekad jų nė ragavus nesu, nusipirksiu vien dėl šitų sausainukų, o paskui nežinosiu kur dėt 🙂

  2. Mmm…. 🙂 Būtinai reiks pagamint savaitgalį… Tikiuosiu skonis toks pat malonus kaip ir vaizdas… 🙂

  3. Skonis tikrai geras, primena vienus parduotuvinius biskvitinius sausainiukus. Tik atsargiai su cukrumi, nepadaugink, jeigu glajų dėsi.

  4. Man tai skanu pasukos – beveik tas pats kas kefyras, dar geriau – nes skystesnės. Bet pasukos su sausainiais, hm, keistaikažkaip. O duoda kokį skirtumą ar nelabai jos? Tas prakąstas sausainis labai gražiai(skaniai) atrodo 🙂 Aš čia neperseniausiai išsikepiau meduolinių sausainėlių su prieskoniais (omg, kaip skanu tokie bun), blemba, dabar net negaliu pagalvoti apie sausainius :)) Bet praeis.

  5. Pasukos ir sausainiai man irgi iš pradžių keistai skambėjo, bet surizikavau ir išsikepiau pusę porcijos: jų visai nesijaučia, palyginti nedaug ir pilasi, gal tik sausainiai minkštesni būna, negu panašaus tipo keptų, bet be pasukų.

  6. Visus produktus padalink iš trijų, tik naudok vieną nedidelį kiaušinį. Aš labai dažnai sausainių kepu nedaug, vieną skardą, kad tik tam kartui, jeigu žinau, jog valgytojų neatsiras

  7. Bandžiau šiandien,ką tik ;D tai man atrodo kad 12 minučių mažoka netgi,reikėtų ne mažiau 15,aš paskutinę skardą kepiau kažkur apie 15 min. ir man tokie visai visai šviesūs gavosi ir nors ir neragavau nes ant nakties nenorėjau,bet man atrodo geresni išėjo negu pirmos skardos sausainių kurios kepė apie 12 ar 13 min.,bet ir tie skanūs buvo,tikrai aičū už receptą,reikės su jogurtu pabandyt,nes jeigu ilgiau pakepus (bent mano orkaitėj,nežinau gal kitose kitaip,nepatyrus gal dar ;D) manau pasakų pasaka būtų.

  8. Kepimo laikas labai nuo orkaitės priklauso. Pas mane tai viskas pradeda degti, vos įpusėjus nurodytam, tai kepu trumpiau. Jeigu pas jus kitaip, tai vadinasi kepkit kol gražiai paruduos.
    Skanių sausainių, galėtumėt ir man atsiųst keletą, vistiek naktinėju, darbą rašau, tai neatsisakyčiau kažko saldaus pagraužt 🙂

  9. sveiki…
    o kokio tirstumo turetu buti tesla? miltu dejau kaip priklauso maziau net sviesto gavos labai skysta.
    tai pirma skarada dabar kepa-dideli keli blynai 🙁 🙂
    i kita idejau daugiau miltu, gal bus geresni.
    pirma skarda ir man kepa jau daugiau 10min, bet tikrai dar nepabaiga…
    neaisku ir kokio karstumo orkaite turi buti?

  10. Tešla tiršta kaip grietinė, gal net tirštesnė. Įdėjus šaukštu puikiai išlaiko formą, bet kepant išsileidžia ir sausainiai tampa plokšti.
    Orkaitė 180 laipsnių, paskutiniame sakinyje paminėta 😉 kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio ir orkaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*