Kadangi saldumynų nieks jau nevalgo (vasarą visos draugės dietos laikosi), pati tiek nesuvalgau kiek išsikepu, o poreikis kepti nenyksta, tenka persikvalifikuoti į nesaldžių pyragų kepėjas. Su šiuo pyragu atrodo pataikiau, vyrui patiko ir greit iš pyrago teliko tik trupinėliai.
Pagrindui:
75 g sviesto arba margarino;
120 g kvietinių miltų;
1/4 a.š. druskos;
2 v.š. šalto vandens.
Įdarui:
1 vidutinio dydžio svogūnas;
1 dėžutė (apie 200 g ) konservuoto tuno savo sultyse;
200 g tarkuoto sūrio;
3 kiaušiniai;
100 ml grietinės;
2 pomidorai;
šlakelis aliejaus;
saujelė bazilikų ar kitų žalumynų;
druskos, juodųjų pipirų.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Dėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su smulkintais žalumynais aliejuje. Sūrį sutarkuoti. Kiaušinius išplakti su grietine. Iš šaldytuvo išimti tešlą, iškloti ja kepimo indą, sudėti pakepintus svogūnus, tuną, pabarstyti sūriu, užpilti kiaušinių plakiniu, uždėti griežinėliais pjaustytus pomidorus, pabarstyti druska, pipirais ir kepti apie 25 minutes 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekti su šviežiomis salotomis.
Šaltinis: „Lengvi receptai II“
Pyragas labai skanus:) tik mes, kai kepinam svogūną, kartu pakepinam nedideliais gabaliukais supjaustytą obuolį – kažkokį akcentą suteikia ir riebumas ne taip jaučiasi.
O kaip nepaprastai atrodo!!! Tikrai reiks isbandyti!!!
Gaby, aš riebumo nelabai ir jaučiau, bet mes valgėm su salotomis, jos gal ir kompensavo. O vietoj obuoliau pakepinau bazilikų, jie pas mus akcentą davė, bet kai bus obuolių, rieka pabandyti ir su jais.
Jolita, nors ir nepaprastai atrodo, bet pagaminti paprasta 🙂 Išbandyk, tikrai skanu.
Atrodo žiauriai skaniai, bet jeigu vasarą dietos laikotės, tai tunas kaloringiausia žuvis… 🙂
Aš dietos nesilaikau, tai man realiai vienodai kiek tų kalorijų, bet nustebau ir pagooglinau ar tikrai tunas kaloringiausia žuvis. Tikrai ne, nebent valgai konservuotą aliejuje, o taip ir silkė kaloringesnė
Super’inis pyragas, tik kad mazokas gavosi, faktiskai vienas zmogus suvalge 🙂
Reikes kita karta daryti dviguba porcija 🙂
Matyt labai alkanas buvo 🙂 Mums dviems užteko
Niekada neįsivaizdavau, kad nesaldūs pyragai gali taip nuostabiai atrodyti ;D
Ir aš susigundžiau šio pyrago. Norėjau paklausti, kokie yra indo, kuriame kepėte pagal šia normą, išmatavimai. Kaip suprantu iš atsiliepimų, teks kepti iš dvigubos porcijos mažiausiai 🙂
Monika, bet koks pyragas gražiai atrodo, nesvarbu saldus ar ne 😉
Danguole, aš kepiau nedidelėje širdelės formos skardoje, tai jos išmatavimų tiksliai ir nežinau, bet kad viskas tilptų net spaudžiau. Knygoje buvo parašyta kepti 24 cm skermes formoje, bet primečiau, jog gausis daugiau pica, nei pyragas, tai rinkausi mažesnę. Jeigu kepsit iš dvigubos, tai galit tada bandyti, bet tešlos užteks ir 1,5 porcijos, ne dvigubos
dabar labai noriu isbandyti si kepineli 🙂 Sauniu ideju cia pilna 😉
Prašom išbandyti. Gal patiks ir įtrauksit į mėgstamų sąrašą
Na, as isbandziau, bet vel turejau problemu su ta trapia tesla. Turbut reikes nusipirkti virtuvines elektronines svarstykles 🙂 bet siaip isejo neblogai, netgi labai skaniai, tik truputi suroka. Gal tunas surokas buvo … O siaip labai graziai atrodo ir tikrai skanus, bet ir labai kaloringas 🙂
Atrodo tikrai teks svarstykles nusipirkti 🙂 nors pati viską sugraduotais indais pamatuoju ir viskas būna ok. O šita tešla tikrai nėra problematiška.
Tunas kartais tikrai sūrokas būna, aš jį prieš dedama kur paragaunu, jeigu sūrokas – daugiau niekur druskos ir nededu
Man tunas labai paleido sultis, tai drėgnokas gavosi. Bet skanus!
Reikėjo nupilti skystį prieš dedant. Aš tuno gabaliukus naudoju, skysčio nedaug
kepiau ir as si pyraga, labai skaniai gavosi,tik man neiskepe per 25 min,teko ilgiau orkaiteje palaikyt 🙂
Kepimo laiką dažnai reikia pagal savo orkaitę derinti.
Isbandziau ir as siandien 🙂 Is pradziu ir man atrode, kad labai pasileido tunas, nors ir nupyliau sultis, bet as ji tik istraukusi is orkaites pabandziau pjaustyt. Neiskenciau, nes kvepejo visi namai 🙂 Kai praveso, pjaustesi labai gerai ir skonis nuostabus 🙂 Paskutiniu metu, valgyti gaminu tik pagal Forelles receptus 🙂 Aciu uz puikias idejas 🙂
Skaitant tokius komentarus, norisi pasitempt, daugiau receptų įdėti, bet kol kas laiko trūkumas, po savaitės turėtų pasipilti 🙂 pažadu
kepiau aš jį tėvo vardadienio proga. patiko, kad receptas labai paprastas ir gavosi lygiai toks pat kaip ant paveiksliuko (o man taip retai pavyksta). tuno dėjau dvi skardines 350g, sūrio truputį mažiau. gavosi gan didelis pyragas. visi pasivaišino. ir dar pusryčiam liko. bet labiausiai gaila, kad man neteko paragaut 🙁 norėjau su išleistuvių suknele kuo geriau atrodyt… reiks vėl kept. būtų šaunu, kad patalpintumėt daugiau tokių pyragų receptų.
Pasistengsim daugiau tokių pyragų prikept 🙂
Na, šįvakar šitą pyrągą kepsiu ir aš 🙂 ingredientų namuose yra, tunas ir dar neišnykęs iš šalddytuvo, o tai salotos su tunu jau atsibodo, norisi kažko kito 🙂
Na va, isragavom, tikrai patiko, šaltas dar net skanesnis 🙂
Man kaip tik šiltas labiau patiko, nors panašaus tipo pyragai visada būdavo skanūs ir šalti 🙂
Dar vienas receptas su konservuotu tunu ir ne salotos, o karštas patiekalas:
http://forelle.blogas.lt/tuno-kepsneliai-su-surio-padazu-417.html
Na as esu visai ne „prei virtuves“, pirma karta gyvenime (man 34 m.) kepiau varskes apkepa, nes prispaude (turejau sveciu-vaiku) :))) tai pabandziau pagal jusu recepta, ziauriai patiko, tai dabar nors ir nera reikalo gamint, bet siandien pati uzsinorejau ir kepuosi. Siaip esu ziauriai „zalia“ virtuveje, nes niekada nepatiko gaminti, taciau po to kai taip skaniai isejo (jusu deka), tai jau ziurineju ir kitokiu receptu. LABAI labai dekoju, kad jus esat :))
Sekmes visame.
Sėkmės Jums, atrandant naujus receptus ir gaminimo džiaugsmą. Tikiuosi ir kiti gaminiai taip pat puikiai ir skaniai pavyks.
Labai skanus pyragas, vakar kepiau 🙂
Aciu uz puiku receptuka!
Gut pyragas – apkepele. Negalejau neikist savo trigrasio ir nepaimprovizuoti. Kartu su svogunais pakepinau i morka, o i tuno sluoksni imaisiau konservuotu kukuruzu. Man visai patiko, „atskiede“ tuno aitruma. Kita karta pabandysiu liesesne tesla isminkyti, nes sita gali nesunkiai ant sonu nusesti 😀 Skanu su baltu vyneliu 🙂
Labai aciu uz perfect recepta 😉
Wow… gražuolėlis pašautas dabar mano orkaitėj! Nuostabus. ;D bet į svogūnus smulkiai supjausčiau dar raudonėlių, krapų ir česnako, stambiai. Mmmm.. kvapas geras! tikiuosi ir skanus gausis, ačiū ačiū ačiū labai
Vaje koks grozis..jei dabar nebutu 12 val nakties eiciau iskarto kepti si grazuoli..:) Na bet ryt tikrai kepsiu, jau net jauciu as jo kvapa..mmmmm kaip bus skanu..
Puikus receptukas, viskas labai gerai gavosi, tikrai paprastas. 🙂 O porcija čia yra dviems žmonėms, trims tikrai neužtektų (na, gal nebent jei tai būtų trys merginos). Kitąkart reiks dvigubinti…
Aš nevalgau, o lesioju, tai man ir keturios porcijos išeitų 😀 bet jeigu mažoka, kitą kartą tikrai didesnį galima kepti
Super pyragas. Noreciau pasakyt,kad su tokiu teslos pagrindu nesudetinga pagamint ir kitokius pyragiukus. Idarai ivairiausi:shpinatai,brokoliai ir t.t.-viska uzpilti gretinele su kiausiniu+svieziai maltas pipiras+druskos neperdaug ir orkaite. Paprasta,skanu,stilinga, prie vyno-idealu….:)
Šis pagrindas man irgi labai patiko, tai dabar dažnai jį naudoju kitiems pyragams. Man dar labai skanus įdaro varantas: brokoliai, kumpis, sūris ir toliau kiaušinių ir grietinės/grietinėlės plakinys
išbandžiau ir aš, dalinai iš smalsumo, ar vis dėlto gali būti skanu kažkas karšto su konservuotu tunu (kartą ragavau makaronų – nebuvo labai gerai) – ir super 🙂 ir pasišildymui darbe kitą dieną irgi tinka 🙂
puikus receptas – ir lengvas ir skanu ! 🙂 as emiau 26 sekrsmens forma tai dviese suvalgem jo puse, taip kad tikrai uztenka ir nereikia dvigubo kiekio 🙂 as irgi pastaruoju metu tik is cia patiekalus gaminu tai visi dziaugiasi kad vis nauji skanus patiekalai namuose 🙂
Malonu girdėti 🙂
vakar kepiau. Visai skanu siek tiek gal suroka nuo tuno bet skanu. Ir laaaabai sotu. Sugebejau tik nedideli gabaliuka iveikti. Valgem su svieziom salotom, be ju butu buve per riebu
Gal nuo sūrio sūrumas? Nes man konservuotas tunas nėra sūrus, nebent priklauso nuo firmos.
O salotos tikrai būtinos, net prirašius po receptu 🙂
aha, todel ir padariausalonu kad parasyta buvo 😀 siandien ir salta valgiau, irgi skanu
šiandien norėjau kažko tokio pabandžiau tuno pyragą.niam..niam..
LABAI skanus pyragas. Bandziau su viestienos krutinele.
PASAKA… tiesiog tirpo burnoje… 🙂
Gera ir skani improvizacija!
Kepiau jau 2 kartus ir dar kepsiu 100 % , nes labai jau skanu !!! 🙂
Džiugu 🙂
Tikrai skanus ir lengai pagaminamas pyragas.
Visą rudenį mėgavomės šiuo paprastučiu pyragu 🙂 Labai skanus gaunas (nod)
Pats skaniausias ir paprasčiausias tuno pyragas! Kepam ir kepam, išbandom vis naujus variantus, naujas kepimo formas ir ingredientus. Tikras atradimas virtuvėje 🙂
Dabar galite ir šį išbandyti:
http://www.forellesreceptai.lt/sluoksniuotos-teslos-pyragelis-su-tuno-idaru
Daug greičiau paruošiamas, sotus ir skanus
Pats mėgstamiausias nesaldus pyragas! Kaip tik eisiu kepti, vėl labai jo noriu 🙂
Nesu didelė tuno gerbėja, bet šitas pyragas tobulai skanus 🙂