Kaip ir visada visi produktai dažniausiai pasibaigia tuo pačiu metu. Į
parduotuvę jau tingėjosi eiti, tai kepiau tik iš trečdalio kiekio ir sviestą
keičiau aliejumi. Kad pyragas nebūtų paprastas, galima obuolių sluoksnius dar
patepti uogiene ar uždėti aviečių, į dalį tešlos įmaišyti kakavos miltelių.
5 obuoliai;
200 g sviesto;
200 g cukraus;
300 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
3 kiaušiniai;
3-4 a.š. cinamono.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną plakant įmušti
kiaušinius. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, įpilti truputį tešlos ir apdėlioti
obuolių skiltelėmis, pabarstyti cinamonu, toliau vėl tešla , obuoliai ir
cinamonas. Paskutinis sluoksnis turi būti tešlos. Kepama iki 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
mmm…Pyragas xD
O tešla kokio tirštumo turi gautis? Nes man tai gan tokia tirštoka gavosi, kad teko ne pilti, o dėti ant obuolių 🙂
Taip, tokia ir pas mane buvo, labai tiršta, kad irgi dėjau. Iš pradžių pagalvojau, kad miltų gal per daug įdėjau, bet kai iškepė viskas buvo gerai
jau kepa pas mane sitas pyrags.. su tesla tai privargau. vos ne minkiau blynus ir tiesiau ant obuoliu;DD
Turbūt kaiušiniai nedideli buvo, nes neturėjo taip tirštai gautis. Tikiuosi pyragas pavyks, o aš miltų kiekį truputį pamažinsiu, kad kitiems tokių problemų nekiltų.
pyragas gavos, visiems labai patiko, o ta tešla vos ne y sausainiu primine kur labiau apskrudo
Svarbu pavyko, kitą kartą mažiau miltų reikėtų dėt (nuėmiau recepte 50 g) arba didelius kiaušinius naudoti
Puikus receptas! Labai skanus pyragas gavosi.
As teturejau du obuoliu, tad idejau mamos virtos obuoliu koses. Isejo labai skanus, dregnas pyragas ;)~
Puikiai išsisukot iš situacijos, yra net specialių receptų su obuolių tyre ir obuoliais, tada tikrai būna labai drėgnas ir skanus pyragas