Kas nežino kur dėti pomidorų derliaus, siūlau išbandyti šį saldžiai aštraus skonio keptų pomidorų pagardą. Nemėgstantiems aštriai, čili pipirų galima nedėti ar tiesiog sumažinti jų kiekį. Kadangi skonis kažkuo panašus į džiovintų pomidorų, tai labai tinka užsidėti ant ruginės duonos, apteptos rikotos sūriu.
1 kg prinokusių pomidorų, supjaustytų stambiais gabaliukais;
3 raudoni čili pipiriukai, smulkiai supjaustyti (dėjau mažiau, bet man buvo per aštru);
1 svogūnas, supjaustytas stambiais gabalėliais;
4 česnako skiltelės, supjaustytos griežinėliais;
3 v.š. balzaminio acto;
80 g rudojo cukraus;
2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Visus nurodytus ingredientus sudėti į negilų kepimo indą, apšlakstyti aliejumi, išmaišyti ir kepti 200 0C įkaitintoje oraitėje 40-50 minutes. Supilstyti į stiklainiukus. Laikyti šaltai.
Šaltinis: pagal bbcgoodfood.com
Fantastika! O duoną pati kepei? 🙂
Ačiū, taip duona naminė. Jau seniai neperkam, o kepam patys.
atrodo super! bet trys cili skamba gresmingai 🙂 nebent tie mazuciai nuo palanges, nors i tai nerizikuociau 🙂
O yra receptas tarp duonu? Panasu, kad ji su raugu, ar ne?
Egle, nežinau kokius čia čili turėjo omeny, galvojau gal ir mažus, bet turėjau didelį, tai jo trečdalį įdėjau ir gavosi aštroka, bet tik mano receptoriams, vyrams, atseit, nesijautė.
Vilma, duona su raugu, aš kepu visada, galima sakyti, pagal tą patį receptą: 500 g miltų; 200 g raugo; 100-120 cukraus ar/ir medaus, 1 a.š. druskos plius priedai ir vandens pagal poreikį. Miltus naudoju dažniausiai skirtingus, dar įmaišau ir avižinių dribsnių, visada naudoju salyklą. Ši duona buvo iš ruginių ir kvietinių miltų lygiomis dalimis, trupučio kmynų ir poros saujelių saulėgrąžų, o toliau kaip aprašyta viršuje
Forelle, o gal žinai, kiek laiko šitas gėris stovėtų šaldytuve – t.y., ar jis „greitam naudojimui“, ar ir ilgėlesniam tiktų?
Aš pasigaminau du stiklainiukus, vieną iš jų iškaitinau ir dar karštą pagardą sudėjau, uždariau ir kai atvėso laikiau šaldytuve, tai ir po dešimt dienų buvo geras. Komentaruose skaičiau, jog vieni ir žiemai taip pasiruošę laiko, kiti sako, jog žiemą prarūgsta. Turbūt, kad ilgiau laikytų reiktų daugiau cukraus ir kad kuo mažiau sulčių susidarytų. Aš irgi norėčiau žiemai šio pagardo pasigaminti, turbūt surizikuosiu ir nors pora stiklainiukų pasiruošiu, žiūrėsim kaip laikysis.
Skaniai duona atrodo. As nesiryztu ne mielines kepti, labai sudetinga viskas atrodo. Nors kiek ragavau naminiu su raugu, tai labai skanios budavo.
Kaip tik duona su raugu yra lengviausiai gaminama duona. Su mielėmis daug terlionės, kildinimo, o tokios kaip aš kepu, daug darbo nereikalauja, tik viską sumaišyti ir palikti kilt. Vienintelis minusas – raugo maitinimas ir priežiūra.
Ar galima naudoti balta cukru?
Bet turbut parduotuviniai pomidoraj netiktu. O taip norisi pasigaminti.
Rudasis duoda karamelinį skonį, bet galite ir su baltu. Parduotuviniai pomidorai, ypač šiuo metu, tikrai netiks – jie beskoniai. Teks luktelėti vasaros derliaus
Na lauksiu. Man taip patinka ne tradiciniai sumustiniai. Su tokiais pomidorais, baklazanais ir t.t. 🙂
Dabar prieinamas ir skanus variantas (nors jau man): juoda duona, rikota ir saulėje džiovinti pomidorai.