Šis patiekalas labai tinkamas piknikui, kadangi nėra tepus ir patogus vežtis.¬†Galima patiekti su trupučiu majonezo, supjaustytais pomidorais, svogūnais ir salotom.
2 kiaušiniai;
60 ml pieno;
160 ml tarkuoto permezano sūrio;
160 ml džiūvėsėlių;
2 š. smulkinto džiovinto raudonėlio;
1š.paprikos miltelių;
1/4 š. maltų juodųjų pipirų,
2 kg susmulkintos vištienos be kaulų ir odos;
130 ml tirpinto sviesto arba margarino.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus. Iškloti didelį negilų kepimo indą kepimo popieriumi. Mažesniame inde išplakti kiaušinį ir pieno. Negilioje lėkštėje sumaišyti permezano sūrų, džiūvėsėlius, raudonėlį, papriką ir pipirus. Pamerkti vištienos gabalėlius į kiaušinių ir pieno plakinį, nuvarvinti skysčio perteklių. Apvolioti džiūvėsėlių ir prieskonių mišinyje. Išdėlioti apvoliotus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, taip, kad gabalėliai nesiliestų. Apšlakstyti tirpintu sviestu.
Kepti 30-50 minučių (priklausomai nuo gabalėlių dydžio), kol gražiai apskrus. Kepimo metu, gabalėlių neliesti ir nevartyti. Patiekti su ryžiai ir salotomis.
Šaltinis: chowtimes.com
P.S. Tarkuoti reikia ne su burokine tarka, o su ta kur bulves kugeliui tarkuojam (nežinau kaip ji vadinasi). Permezaną galima pakeisti lietuvišku sūriu „Džiugas“. Naudojau filė iš blauzdelių, tai gavosi labai sultinga.
skanu. ar galėtum padaryti kažką, kad tavo blogą butų galima skaityti per RSS?
Jau padariau 🙂
Džiugas parduodamas ir smulkiai tarkuotas – http://www.blogas.lt/uploads/p/parasykdovilei/59628.jpg
Nejau toks netinka? Betarkuojant bulvine tarka galima ne tik visas rankas nusidrožti, bet ir šiaip pasenti..
Džiaugiuosi, kad pagaliau RSS įsijungei 😉
Netinka, pirmą porciją kai kepiau, buvau smulkiai sutarkavus burokine tarka, bet pasirodo sunku buvo aplipdyti ir tas sūris nesilydo, todėl iškepus buvo kietas paviršius. Kitą porciją kepiau jau su bulvine tarka sutarkavus, tai tolygiai pasiskirstė sumaišius su džiūvesėliais ir skaniai gavosi. O tarkuoti labai lengva, nes sūris yra kietas. Gal tik porą minučių užtrukau.
Na, aš kol pati nesusimausiu, tol nepatikėsiu 😉
Tas, mano minėtas Džiugas būna labai smulkiai tarkuotas. Tikrai smulkiau, nei įprastine burokine tarka.
Manau, kad paviršius buvo kietas labiau dėl stambaus (įprastinio burokinio) tarkavimo, nei dėl sūrio nesilydimo. Džiugas, žinoma, ne Rokiškis, bet lydosi ne taip jau prastai.
Anyway, šio patiekalo gaminti nebandžiau, taip, kad tai tėra mano nuomonė 🙂
Aš kiek mačiau tarkuotą Džiugą parduotuvėje, tai buvo per stambiai sutarkuotas. Nesiginčysiu, gal yra ir smulkesnio, bet tą kur mačiau, tai netiko.
labai gerai viskas cia skamba. butinai pabandysiu. dziugas kur pirkt yra tarkuotas tai ten pats tas tik 1 beda kad jei panaudojus likeka , pabuna kazkiek laiko ir pelet pradeda. geriau imt gabala ir paciam su smulkiausia tarka. kiek jo liks bus galima ilgiau laikyt
Niekada neperku tarkuotų sūriu. Man jie nepatinka ir atrodo visai kitaip. Džiugas tarkuotas atrodo daug minkštesnis, negu kad pats susitarkuoji.