Vienam iš mano
skaitomų blogų pamatyta idėja – duonos pudingas keksiukų formelėse, tik produktus ir kiekius ėmiau pagal save. Duona, išmirkytą kiaušinių
plakinyje suminkštėjo, todėl sumaišius su obuoliais gavosi vientisa masė ir
iškepus atrodė, kad valgai drėgnus, obuolių sulčių prisigėrusius keksiukus. Iš
nurodyto kiekio išėjo 5 keksiukai, nors geriau išskirstyti į 6 formeles, kadangi
viršus pradėjo svilti.
4 sumuštinių
duonos riekelės;
2 kiaušiniai;
4-5 š. pieno;
½ a.š. cinamono;
1 didelis
obuolys;
1 š. sviesto;
1 š. rudojo
cukraus.
Sumuštinių
riekelės supjaustyti nedideliais kubeliais. Kiaušinius išplakti su pienu ir
cinamonu, užpilti duoną ir išmaišytų, kad gerai sudrėktų.
Obuolius nulupti,
išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Keptuvėje
ištirpinti sviestą ir kelias minutes pakepti jame obuolius, tada suberti rudąjį
cukrų ir maišant kepti, kol cukrus išsilydys ir obuoliais karamelizuosis.
Obuolius sumaišyti su duonos mase. Dėti į keksiukų formeles ir kepti vidutinio
karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti užpylus cukraus pudra, sumaišyta
su pienu ar citrinos sultimis.
Wow, vaizdas fantastiškas! :)) Šaunuolė, Forelle. :))
Ačiū, tikrai labai gražiai atrodo. Žiūrėsim kaip pavyks tikrasis pudingas, kuris jau verda 🙂
Jau kaip nuostabiai atrodo. Nors tiesiai iš ekrano pasiimk ir suvalgyk.. Niam.
Jau kaip nuostabiai atrodo. Nors tiesiai iš ekrano pasiimk ir suvalgyk.. Niam.
išbandžiau ir aš 🙂 dariau trigubai daugiau, gavosi toks šlapias 🙂 ir cukraus daugiau dėjau, bet manau, kad dar daugiau reikėtų 🙂 keistai šiek tiek maniškiai atrodė, bet suėjo 🙂
Pudingai paprastai drėgni ir būna, man tai visai jie patinka. O cukraus kiekį geriau reguliuotis pagal obuolių rūgštumą