Skonis – fantastiškas. Iškeptas net nespėjo ataušti, kai buvo sudorotas. Labai lengvas ir purus, tirpstantis burnoje. O kepant – namus užlieja nuostabus aromatas.
125 g sviesto ar margarino (kambario temperatūros);
50 g lazdyno riešutų (pakepintų, be odelės; galima susmulkinti);
150 g cukraus;
1 didelis kiaušinis (arba 2 maži);
125 g miltų;
3 š. Nutellos;
1 a.š. kepimo miltelių;
35 ml pieno.
Sviestą ir cukrų išsukti iki vientisos masės (1). Įmušti kiaušinį, išplakti. Supilti pieną, įdėti Nutella ir gerai išmaišyti (2). Suberti išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Sudėti riešutus (3). Tešlą supilti į kepimo formą (4) ir kepti 180-2000C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Išėmus (5) leisti 5 minutes pastovėti ir išimti iš formos.
Idejos – puikios, receptai nuostabus, bet reiketu nuotraukas kitaip integruoti i recepta, nes dabar labai nepatogu. Jei yra poreikis, gal padaryk atskira tema, padiskutuosime, kaip geriau tai padaryti.
Apie kurias čia nuotraukas šneki? Kur gaminimo eigą rodo?
mmm kaip graziai ir skaniai papasakojai ((: net seile nutyso beskaitant
bet del gamybos proceso nuotrauku tai tikrai – kodel taip idomiai, tik nuorodos – juk daug patogiau ir graziau butu jei tekste matytusi (:
Gerai, kitą kartą įdėsiu, kad tekste matytųsi. Nors tada teks jas sumažinti, nes labai jau daug vietos užima, teksto beveik nesimato 🙂 Kitiems vėl netiks.
Bet šios nuotraukos ne prie kiekvieno patiekalo bus, ne visada išeina ir gaminti ir fotografuoti 🙂
Redagavo Forelle 2007-06-12 15:11
Negaminsiu 😀 tikiu, kad skanu, bet tingiu 😀 man patinka tavo dienoraštis 😉 Kai tik susirasiu valgytojų, bandysim iš eilės visus receptus.
Gerų bandymų. Neužmirškit ir manęs pasikviest 😉
Ragavau! Ir galiu patikint, kad labai skanu 🙂
Ragavau! Galiu uztikrinti, kad labai skanu 😉
P.S. butent "Forelle" gaminta 🙂
Super gavosi. Riesutus pakepini, tada nusilupa rudis (nors gal tu ir rasei apie tai. Tik stikliniame inde dariau, tai sunkiai issiima, luzta.
Džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko.
Apie riešutų pakepinimą nerašiau, nes galvojau, kad ir taip aišku 🙂 O, kad sunkiai išsiima, tai jau tikrai, bet jeigu geras kepimo indas, tai tik truputį kresteli ir gražiai iškrinta. Nors paskutinį kartą taip krestelėjau, kad jau pjaustyti pyrago nereikėjo 😀
Ragavau, galiu uztikrinti, kad begalo skanu.
Ir dabar ruosiuosi pati iskepti.;)
Turėjau pusę indelio Nutellos užsilikusio tai išsikepiau šį pyragą 🙂 Skanumas, tik kepimo skarda didoka, tai gal kiek per plonas pyragas gavosi, skoniui aišku nekenkia 😀
Skonis nuo formos nepriklauso 🙂 kitą kartą jau kepsi mažesnėje. Bet šis pyragas tikrai labai skanus
Net prisipažint gėda, nieko nebuvo namie kai iškepiau, tai pati sušveičiau pusę jo… :V 🙂
Kokia čia gėda, man irgi dažnai taip būna. Vakar keksiukų su romu iškepiau, tai dar šiltus tris suvalgiau, paskui nunešus dar kelis paėmiau ir žiūriu, kad jau nebėra kitiems 🙂
35 ml pieno? ar 350 ml?
35 ml, jis skirtas praskiesti nutellai
Bet čia spėju visai nedidelis pyragiukas. Kiek maždaug porcijų?? 🙂
Sakyčiau, jog kokios trys-keturios, nes jis toks skanus, kad greitai dingsta
o kažin kodėl galėjo pyragas sukrist? kepant nedarinėjau orkaitės durų, buvo gražiai iškilęs, likus kept 15 min, sukrito 🙁
Sunku pasakyti, nes šį pyragą priskirčiau prie visada pavykstančių. Gal dėjot į neįkaitintą orkaitę?
O tai gal stikliniam inde kepti negalima buvo? Kepem kepem, kepem kepem – virsus degt eme, vidurys vis tiek poskystis :/
Nemanau, kaf turi įtakos indas. Stikliniame daug ką kepu ir visada iškepu. Gal dėjot į neįkaitintą orkaitę ar blogai sumaišėt, nes pati masė jau turi būti tiršta ir kepant tik kietėja