Nekepti sausainiai su avižiniais dribsniais

Principas kaip ir tinginio, tik vietoj sausainių naudojami avižiniai dribsniai, o į masę įmaišoma žemės riešutų sviesto. Avižinius dribsnius rekomenduočiau truputį apkepti sausoje ar su pora šaukštų sviesto keptuvėje; greito paruošimo dribsniai visiškai nepasiteisino. Sumažinus cukraus kiekį, galima įmaišyti trupintų sausainių, taip pat bus labai skanu.

110 g sviesto;
2 puodeliai cukraus (dedu mažiau);
½ puodelio pieno;
4 v.š. kakavos miltelių;

½ puodelio žemės riešutų sviesto;
3 puodeliai avižinių dribsnių.

Pirmus keturis ingredientus sudėti į puodą ir maišyti, kol sviestas bei cukrus ištirps. Užvirus pavirti apie vieną minutę. Nukėlus nuo ugnies kelias minutes pavėsinti, sudėti žemės riešutų sviestą ir gerai išmaišyti. Įmaišyti dribsnius. Krėsti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar padėklo ir leisti sutvirtėti. Laikyti šaldytuve arba vėsioje vietoje.

Šaltinis: Ezra pound cake

7 comments on “Nekepti sausainiai su avižiniais dribsniaisAdd yours →

  1. aš atsimenu kažkada tokius gaminau, nepamenu tiksliai ar šis receptas, bet principas tikrai panašus, tai namiškiai nesuprato ar iškept pamiršau ar iš jų tyčiotis sumaniau, kad tokią „nesąmonę“ pakišau o man tai visai patiko, bet daugiau nedrįstu daryti 🙂

    1. Egle, keista, bet vyras šiuos sausainius valgo, mažąjai skani tik masė.

      Viktorija, labai abejoju ar su išmirkintais bus skanu. Pirmą kartą kai gaminau, naudojau greito paruošimo dribsnius, kurie yra minkšti, tai jie skaniai nesivalgė, atrodo, kad tikrai trūksta dar pakepti, kažkokia keista masė ir tiek, bet kadangi pati riešutinė masė patiko, tai pabandžiau ir kitus dribsnius. Šie truputį apminkštėja įdėjus į dar karštą masę ir būna visai skanu

  2. o, geras, mano bendrabucio kaimynas is amerikos kazkada tokius darydavo, tik jis net kakavos nededavo, man atrodo vien zemes riesutu sviesta naudojo. geruliai tokie (:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*